Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sotheby's taxeert Judaica voor veiling in Tel Aviv

Datum nieuwsfeit: 28-11-2000
Bron: SOTHEBY'S
Zoek soortgelijke berichten
SOTHEBY'S

SOTHEBY'S
Press Release

Kosteloze taxatie van Judaica
voor veiling in Tel Aviv

Op dinsdag 28 november 2000 zijn mevrouw Sigal Mordechai en mevrouw Esta Kilstein van Sotheby's Tel Aviv, aanwezig bij Sotheby's Amsterdam, De Boelelaan 30, om kosteloos Judaica te taxeren voor veiling in Tel Aviv.

Voor Judaica - kunst en kunstvoorwerpen die gerelateerd zijn aan de joodse cultuur en tradities - bestaat is Israël vanzelfsprekend grote belangstelling. Eind vorige maand vond in Tel Aviv de belangrijke veilingen plaats van Kunstvoorwerpen uit het bezit van de familie Sassoon - een familie die ook bekend staat als de "Oosterse Rothschilds" - en van Belangrijke Judaica. Ondanks de onrust in Israël trok de veiling bijzonder veel aandacht en werden voor veel voorwerpen hoge bedragen betaald. Onder de bieders bevonden zich openbare instituten, bibliotheken en Joodse musea uit de gehele wereld.
$797.750, een record voor een Torah schild, werd door een Amerikaanse verzamelaar geboden voor een zeldzaam verguld zilveren schild door Lemberg uit het eind van de 18de eeuw (foto). Het Torah schild, prachtig gedecoreerd met overvloedige flora en fauna en gegraveerd met Het Offer van Isaac en de tweede Herodiaanse Tempel, had een richtprijs van $120.000-150.000. Een paar verguld zilveren Torah kronen, in 1790 vervaardigd door de Londense zilversmid Henry Green, bracht $390,750 op. Evenals het bovengenoemde zilveren schild maakten deze Torah kronen deel uit van de vermaarde Anglo-Joodse tentoonstelling die in 1877 gehouden werd. B ij het Judaica uit ander bezit zorgden twee schilderijen door de vermaarde Joodse genre schilder Isidor Kaufmann voor zeer hoge prijzen: Het doek A Difficult Passage in the Talmud, werd verkocht voor $280,750 en voor het portret van een Vrouw in traditionele kledij viel de hamer bij $104,250.

Met vriendelijke groet,

Diana Ridderikhoff
Sotheby's Press Office
De Boelelaan 30
1083 HJ Amsterdam
Tel. 31 20 550 2205
Fax 31 20 550 2310
(diana.ridderikhoff@sothebys.com)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie