Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Manifestatie Den Haag: MBO-verpleegkundigen eisen stageplek

Datum nieuwsfeit: 28-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ABVAKABO FNV

Dinsdag 28 november, manifestatie Balende Bollers eisen stageplekken(21 nov)

Zoetermeer, 21 november 2000

Persbericht en uitnodiging voor manifestatie

Balende Bollers bieden handtekeningen aan minister Borst aan.

Dinsdag 28 november, manifestatie Balende Bollers eisen stageplekken(21 nov)

Er is een groot tekort aan personeel in de zorg. Dat tekort dreigt de komende jaren ook nog fors te groeien. Dan lijkt het logisch dat instellingen er veel belang bij hebben om mee te werken aan het opleiden van nieuw personeel. Niets is minder waar. Als je een opleiding volgt in de zorg, is het bijna onmogelijk een stageplek te vinden, vooral in de ziekenhuizen. Veel studenten moeten voor hun stages uitwijken naar het buitenland.
De afgelopen weken hebben studenten van de BOL (de beroepsopleidende leerweg) actie gevoerd en handtekeningen ingezameld om de brede steun duidelijk te maken voor de eis dat er meer stageplekken moeten komen en dat de begeleiding goed geregeld moet worden. De handtekeningen worden op 28 november aangeboden aan minister Borst.

Op dinsdag 28 november is de manifestatie op het Plein in Den Haag (voor het gebouw van de Tweede Kamer). De manifestatie is georganiseerd door het actiecomité Balende Bollers eisen stageplekken en ABVAKABO FNV.
De manifestatie begint om 10.30 uur. Voor, tijdens en na de manifestatie is er muziek.

Programma
10.00 uur Aankomst bussen op het Malieveld en treinen op Den Haag CS 10.30 uur Aankomst stoet op het Plein in Den Haag 10.40 uur Spreker namens actiecomité Balende Bollers eisen stageplekken
10.50 uur Aanbieding handtekeningen aan minister Borst en reactie van de minister
11.00 uur Sprekers namens de werkgevers (de heer Lemstra van de NVZ), de opleidingen en ABVAKABO FNV (Tim de Jong, bestuurde ziekenhuizen) 11.45 uur Einde manifestatie

Volgens ABVAKABO FNV zijn er jaarlijks ongeveer 20.000 stageplaatsen nodig; daarvoor moeten de instellingen hun verantwoordelijkheid nemen. Dit is één van de eisen uit het actieplan van ABVAKABO FNV: Positie van leerlingen beter verzorgd. In dit plan staan zeven actiepunten opgenomen om de positie van leerlingen en studenten in Zorg en Welzijn te verbeteren. De realisering van deze actiepunten vormt een van de prioriteiten bij de komende CAO-onderhandelingen.

Wij nodigen u van harte uit om de manifestatie bij te wonen. Meer informatie over de actie en andere activiteiten om de positie van leerlingen en studenten te verbeteren is te vinden bij: www.tijdvoorstagebeleid.nlreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie