Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kinderhulp en Sponsor Loterij helpen Sint met pakjesavond

Datum nieuwsfeit: 28-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NATIONAAL FONDS KINDERHULP

Kinderhulp en Sponsor Loterij helpen de Sint 'n handje

Blijvende tekorten in jeugdhulpverlening leiden opnieuw tot actie Pepernoot

Deventer, 28 november 2000

Het Nationaal Fonds Kinderhulp en de Nederlandse Sponsor Loterij zorgen er met de actie Pepernoot dit jaar samen voor dat ruim 30.000 kinderen in Nederland pakjesavond kunnen vieren. Het gaat daarbij om kinderen die, meestal als gevolg van problemen in de thuissituatie, professionele hulp nodig hebben. Vaak kunnen de kinderen in dagbehandeling worden geholpen, soms ook gaan ze naar een tehuis of pleeggezin.

De jeugdhulpverlening is een aan de provincies gedelegeerde taak van de overheid. Er spelen tal van problemen. Lange wachttijden bij de bureaus Jeugdzorg, zware druk op de advies- en meldpunten kindermishandeling, een groot verloop in personeel bij vele instellingen en, niet in de laatste plaats, al jaren geen prijscompensatie terwijl allerlei kosten wel omhoog gaan. Dat betekent een jaarlijkse bezuiniging waarvan uiteindelijk de kinderen en de jongeren in de jeugdhulpverlening de dupe zijn.

De Nederlandse Sponsor Loterij, waarvan de opbrengst gaat naar organisaties op het gebied van sport, cultuur en welzijn, heeft Kinderhulp geselecteerd als begunstigde van de extra trekking die wordt gehouden op 5 december. Daarmee kan een bedrag van 1,8 miljoen gulden beschikbaar komen voor kinderen in tehuizen, pleeggezinnen en dagbehandeling.

Dankzij de actie Pepernoot wordt de Goede Sint in staat gesteld om ook die kinderen te verblijden voor wie het krijgen van cadeautjes geen vanzelfsprekendheid is. Voor hen is zelfs een bescheiden pakjesavond al gauw een groot feest.Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met drs. J.(Jan)Wezendonk, directeur van het Nationaal Fonds Kinderhulp (0570)611899 of met Mildred Hofkes, afdeling Voorlichting van de Nederlandse Sponsor Loterij (020)5737507.

28 nov 00 17:06

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie