Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidies provincie Groningen voor beeldende kunst

Datum nieuwsfeit: 28-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 28 november 2000, Persbericht nr. 211

Provincie geeft subsidies beeldende kunst

GS hebben besloten 67.650,- subsidie te geven aan verschillende projecten en manifestaties op het gebied van beeldende kunst. De subsidies zijn verstrekt op basis van de adviezen van de Provinciale Adviesraad Beeldende Kunst (PABK). Het gaat om: Galerie Ann's Art - publicatie 15-jarig jubileum ( 5.000,-), Natuurmuseum Groningen - expositie "Het dubbele gezicht van de natuur" (5.000,-), Stichting De School - videoproject Arnold, Kreiss en Whetnell (5.000,-), Stichting De School - publicatie (5.000,-), Stichting Art Primeur - manifestatie Art Primeur (7.500,-), Stichting De Voorruit -Atelier Route Groningen 2001 (12.500,-) Fase 4 - Eindexamenpresentatie vormgevers en ontwerpers (2.500,-), Stichting Route Kunst aan Huis - atelierroute en expositie (5.150,-), Stichting De School - basisinfrastructuur Tschumipaviljoen (20.000,-).

Galerie Ann's Art - publicatie grafiektentoonstelling ( 5.000,-)

Galerie Ann's Art organiseert in het kader van haar 15-jarig bestaan een grafiektentoonstelling. De expositie zal in samenwerking met Academie Minerva en galerie De Munnek plaatsvinden van 27 april tot en met 20 mei 2001 en circa 60 noordelijke en landelijke grafiekkunstenaars nemen hieraan deel. Het werk zal te zien zijn op drie locaties in de stad Groningen: galerie Ann's Art , Academie Minerva en galerie De Munnek. Het college van GS onderkent hed belang van een jubileumexpositie voor zowel de galerie als voor de kunstenaars en is positief over de professionele opzet van de presentatie. GS geven subsitie voor de catalogus die zal verschijnen.

Natuurmuseum - "Het dubbele gezicht van de natuur" (5.000,-)

In samenwerking met het Universiteitsmuseum, de kunsthistorica A. Gantheführer-Trier en het Archiv Wilde (Zülpich/D) organiseert het Natuurmuseum Groningen volgend jaar van 15 september tot en met 23 maart 2002 een tentoonstelling, waarin het werk van de plantenfotograaf Karl Blossfeldt (1865-1932) centraal staat. Blossfeldt is bekend geworden van zijn gedetailleerde zwart-wit opnames van bloemen en planten. De tentoonstelling richt zich op een publiek van 12 jaar en ouder. In samenhang met de tentoonstelling zal een educatief programma ontwikkeld worden voor het voortgezet onderwijs. GS vinden dit een tentoonstelling van historisch, cultureel en educatief belang en zijn positief over de samenwerking die de twee musea aangaan met enerzijds het archief in Duitsland en anderzijds met middelbare scholen.

Stichting De School - publicatie (5.000,-)

Het Tschumipaviljoen aan het Hereplein in Groningen is in 1990 neergezet in het kader van de manifestatie "What a Wonderful World". Sinds 1994 wordt het paviljoen door stichting De School beheert. De School organiseert sindsdien projecten op het gebied van mediakunsten op deze locatie. Alle tot nu toe gerealiseerde projecten zijn gedocumenteerd, maar nooit eerder in publicatievorm. De publicatie zal een open einde hebben en in concept en vorm begrippen als vloeibare ruimte en nieuwe mediacultuur centraal stellen. Het college is positief over het idee om op dit tijdstip een publicatie uit te geven en erkent het belang van een publicatie.

Stichting De School - videoproject Tschumipaviljoen Groningen (5.000,-)

Stichting de School presenteert in de maanden november 2000 tot en met februari 2001 videoprojecties in het Tschumipaviljoen. Het gaat om videowerken van Arnold, Kreiss en Whetnell. Het college is vooral positief over de video van Arnold. Arnold toont covers van damesromannetjes die door middel van morphing (in elkaar overvloeien) tot een ritmisch geheel zijn gemaakt. Het resultaat is intrigerend te noemen en is bijzonder geschikt om de aandacht van passanten vast te houden. De video "Beach" van Kreiss is ingetogener. De strandbeelden in zijn videowerken werken door het trage tempo hypnotiserend en hebben daardoor een groot contrast met het straatbeeld.

Stichting De School - basisinfrastructuur Tschumi-organisatie (20.000,-)

Stichting De School wil in het Tschumipaviljoen een zogenaamd 'organisme' laten ontstaan: het gaat hier om een kunsttoepassing die ten doel heeft publiek op een interactieve manier in de projecten deel te laten nemen. Het voornemen is een fysiek gedeelte (het Hereplein) en een virtueel deel (via internet) te creëren. Daartoe zal de organisatie computers, sensoren en projectoren plaatsen in het paviljoen. Gekozen wordt te starten met een globale structuur met weinig functionele details.

GS vinden de toekomstplannen van de stichting boeiend en ambitieus. Het is interessant voor kunstenaars om daar weer op te reageren. Het college ziet het Tschumipaviljoen als een uitermate geschikte locatie voor presentaties van het werk van kunstenaars.

Stichting Art Primeur - Art Primeur ontmoet Oost-Europa (7.500,-)

De stichting Art Primeur organiseert sinds 1994 tentoonstellingen van geselecteerde eindexamenkandidaten, afkomstig van Nederlandse kunstvakopleidingen. Van 29 maart tot en met 26 april 2001 organiseert de stichting wederom een tentoonstelling met als thema "Art Primeur ontmoet Oost-Europa" op drie locaties in Dordrecht. Aan deze expositie zullen in totaal 27 in Nederland afgestudeerde kunstenaars deelnemen, waarvan twee van Academie Minerva afkomstig zijn (Rosemarijn Kroes en Hidde Beekman). GS verwachten dat er een leuke uitwisseling kan ontstaan tussen de kunstenaars uit West- en Oost-Europa.

Stichting De Voorruit - Atelierroute Groningen 2001 (12.500)

Stichting de Voorruit organiseert in het weekend van 26 en 27 mei 2001 voor de vijfde keer de tweejaarlijkse Atelierroute Groningen. Circa 200 kunstenaars in de gemeente Groningen nemen hieraan deel. Het succes van de Atelierroute heeft zich inmiddels bewezen: in 1999 zijn er in twee dagen 57.000 bezoeken afgelegd. Het college van GS is dan ook enthousiast over de Atelierroute. Het belang voor de kunstenaars is groot vinden GS. De Atelierroute is laagdrempelig en geeft een groot publiek de mogelijkheid kennis te maken met Groninger kunstenaars en hun werk. Het project stimuleert het ondernemerschap van kunstenaars; zij leggen contacten met het publiek.

Fase 4 - Presentatie eindexamenkandidaten vormgeving en ontwerp van Nederlandse kunstacademies (2.500,--)

Van 25 november tot en met 23 december 2000 vindt er een tentoonstelling plaats in de Kunsthal 2000 in Groningen (Gedempte Kattendiep) van afgestudeerde studenten toegepaste vormgeving van alle kunstacademies in Nederland onder de naam "Craft Design". Normaliter is deze presentatie onderdeel van de meubelbeurs in de Prins Bernhardhoeve te Zuidlaren. Door een interne reorganisatie van de Prins Bernardhoeve zal er dit jaar geen najaarsbeurs plaatsvinden. Om te zorgen dat er toch een presentatie plaatsvindt hebben galerie KIS (Amsterdam) en galerie Fase 4 (Groningen) de handen ineen geslagen. Met deze presentatie willen zij beginnende Nederlandse vormgevers en ontwerpers stimuleren en het werk van startende vormgevers en ontwerpers bij het bedrijfsleven introduceren. Het college van GS heeft sympathie voor het initiatief van Fase 4 om, in samenwerking met galerie KIS, deze vormgevingspresentatie te verzorgen. De lijst van aangezochte kunstenaars wekt voldoende vertrouwen. De presentatie richt zich op een breed publiek.

Stichting Route Kunst aan Huis Lauwersland - Kunstroute en expositie Lauwersland 2001 (5.150.-)

De stichting Kunst aan Huis zal in de maanden maart en april 2001 gedurende 2 weken een open atelierroute organiseren in de regio Lauwersland. Er is inmiddels van 12 kunstenaars bekend dat zij interesse hebben om deel te nemen aan de route. Parallel aan de route zal er een groepstentoonstelling plaatsvinden op Borg Verhildersum in Leens. Het college van GS staat sympathiek tegenover het initiatief van de stichting Kunst aan Huis om voor de tiende keer de atelierroute in het Lauwersland te organiseren. De kunstroute is laagdrempelig en interessant voor de bewoners uit het gebied en voor toeristen en ander geïnteresseerd publiek.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Agnes Delstra, afdeling Bestuurscontacten, 050 - 3164324.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...