Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inspraakavond De Luifelbaan Gemeente Leiden

Datum nieuwsfeit: 28-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Inspraakavond De Luifelbaan

BOUWEN EN WONEN - De inspraakronde over de plannen van de gemeente rond winkelcentrum De Luifelbaan in Leiden Zuid-West is deze week begonnen. Het 'schetsplan' ligt ter inzage en eind deze maand is er een inspraakavond.

De inspraakavond over de opknapbeurt is op dinsdag 28 november in de Antoniuskerk, op de hoek van de Churchilllaan en de Vijf Meilaan. De avond begint om 20.00 uur. De deur gaat open om 19.30 uur. Na een presentatie van het plan kunnen aanwezigen vragen stellen en reageren. Het zogenaamde 'schetsplan' ligt tot en met 22 december ter inzage in de bibliotheken van het stadhuis aan de Breestraat en het Stadsbouwhuis aan de Langegracht 72. In die periode kan iedereen een schriftelijke inspraakreactie sturen aan Burgemeester en Wethouders, postbus 9100, 2300 PC Leiden.

Noodwinkels
De opknapbeurt en de uitbreiding moeten De Luifelbaan een eigentijdse uitstraling geven, met winkels, appartementen en parkeerplaatsen. Het Vijf Meiplein wordt een echte winkelstraat, de Albert Heijn wisselt van plek met de Blokker en ook het openbaar groen krijgt uitgebreid aandacht. In 2002 moeten de werkzaamheden beginnen, zo is de bedoeling. Anderhalf tot twee jaar later moet de herinrichting klaar zijn. Tijdens de bouwwerkzaamheden worden er noodwinkels geplaatst. Over deze en andere zaken houdt de gemeente bewoners en het winkelend publiek uiteraard op de hoogte.
Na de inspraakprocedure leggen Burgemeester en Wethouders het plan samen met de inspraakreacties voor aan de raadscommissie Ruimtelijke Ordening. Stemt de raadscommissie in, dan wordt het schetsplan verder uitgewerkt.

Zo kan het er allemaal uit gaan zien. Foto: Bouwfonds Vastgoedontwikkeling.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie