Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatieavond Zwijndrecht over nieuwbouw de Burcht

Datum nieuwsfeit: 28-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwijndrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zwijndrecht

Informatieavond nieuwbouw de Burcht

De Gereformeerde Kerk Zwijndrecht-Groote Lindt heeft het verzoek ingediend om de huidige kerk De Burcht te mogen slopen en er een nieuwe kerk voor in de plaats te bouwen. Volgende week dinsdag 28 november kunnen omwonenden kennis nemen van het bouwplan. De gemeente Zwijndrecht organiseert om 20.00 uur een informatieavond in het kerkgebouw De Burcht aan de Laan van Nederhoven 21.

Tijdens de informatieavond zal architect Stout het plan toelichten. De nieuwe kerk krijgt een oppervlakte van 971 m2. In het gebouw komen een kerkzaal met 300 zitplaatsen, jeugd-, ontmoetings- vergader- en diverse dienstruimten. Het uiterlijk van het gebouw kent een sterke geleding met een dak die varieert tussen de vier en dertien meter hoogte. Het hoogste punt van de kerk wordt negentien meter.(zie afbeelding).

Tot en met 1998 had de Gereformeerde Kerk twee kerkgebouwen (De Burcht en De Ichtuskerk). Een teruglopend aantal leden en financiële overwegingen maakten het noodzakelijk één van de twee kerken (de Ichtuskerk) af te stoten. Doordat alle leden nu in één gebouw ondergebracht moeten worden is het huidige gebouw De Burcht te klein geworden en is besloten een nieuwe kerk te bouwen.

De nieuwbouw past weliswaar functioneel binnen het bestemmingsplan `Nederhoven III', maar de plannen voldoen niet aan de bebouwingsvoorschriften uit het bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn voornemens medewerking te verlenen aan de plannen en willen vrijstelling van het bestemmingsplan verlenen op grond van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. De bouwaanvraag van de Gereformeerde Kerk ligt vanaf 17 november 2000 gedurende vier weken ter inzage in het gemeentehuis, Burg. de Bruïnelaan 45. Gedurende deze periode, waarvan 14 december 2000 de laatste dag is, kan een ieder schriftelijk zienswijzen indienen tegen het voornemen tot verlening van vrijstelling. De schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan:

Burgemeester en wethouders
t.a.v. J. Foeken
Postbus 15
3330 AA Zwijndrecht.

Inlichtingen over het plan kunt u inwinnen bij

mevrouw J. de Lege
doorkiesnummer (078) 620 66 13

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie