Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Saab Ericsson Space neemt meerderheidsbelang Fokker Space

Datum nieuwsfeit: 28-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Stork Groep NV
Zoek soortgelijke berichten
Stork Groep NV

Stork Group

28 november 2000

Saab Ericsson Space neemt meerderheidsbelang in Fokker Space

Het Zweedse Saab Ericsson Space zal een meerderheidsbelang van 65% nemen in Fokker Space, het grootste ruimtevaartbedrijf van Nederland. Stork zal de overige 35% overnemen. De drie partijen hebben gisteren in Leiden een intentieverklaring getekend. Het is de bedoeling dat een en ander begin volgend jaar definitief wordt. Het samengaan met Fokker Space maakt van Saab Ericsson Space een van de belangrijkste toeleveranciers van ruimtevaartapparatuur.

Fokker Space is de grootste toeleverancier van zonnepanelen in Europa. Verder is het bedrijf gespecialiseerd in geavanceerde robotica techniek en is het nauw betrokken bij de ontwikkeling en productie van onderdelen van de Ariane lanceervoertuigen.

Saab Ericsson Space nam enkele jaren geleden ook de twee belangrijkste Oostenrijkse ruimtevaartbedrijven over, die samen verder zijn gegaan onder de naam Austrian Aerospace. Het is de bedoeling van het Zweedse bedrijf om een sterk netwerk van toeleveranciers van ruimtevaartapparatuur op te bouwen.
Bengt Mörtberg, algemeen directeur van Saab Ericsson Space, zei gisteren: "Met de overname van Fokker Space versterken we onze positie als toeleverancier in de ruimtevaartmarkt. We werken al jaren samen met Fokker Space en de manier waarop zij werken en denken staat ons aan. We hebben ook vastgesteld dat onze culturen goed bij elkaar aansluiten. Deze overname is mede daarom een logische stap".

Hans Berends van Loenen, groepsdirecteur van Stork Aerospace zei: "Voor Stork betekent het belang in Fokker Space een versterking van de synergie tussen de lucht- en ruimtevaart technologieën en ook een versterking van onze ruimtevaart activiteiten. De technologische innovatie in de ruimtevaart is belangrijk voor de luchtvaart en de defensie industrie".

Als gevolg van de overname zal Fokker Space zijn naam wijzigen in 'Dutch Space Industry' (DSI).

Gaele Winters blijft algemeen directeur en zal na de overname als Senior Vice President toetreden tot de directie van Saab Ericsson Space .
Voor verdere informatie:
Iréne Svensson, Communications Director, phone +46 31 735 44 63 Saab Ericsson Space mobile +46 705 35 08 18
www.saab.se

Fief van Drumpt, Communications Manager, phone +31 71 52 45 135 Fokker Space
www.space.se

Dick Kors, Communications Manager, mobile +31 65 19 84 054 Stork N.V.
www.storkgroup.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie