Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overhandiging exemplaar videoband getroffen wijk Enschede

Datum nieuwsfeit: 29-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

Overhandiging eerste exemplaar videoband getroffen wijk

28 november 2000

Woensdag 29 november wordt het eerste exemplaar van de videoband van de getroffen wijk aan een voormalig bewoner overhandigd. Dit gebeurt om 11.00 uur aan de Assinklanden 102 te Enschede door Jeannette Peters, directeur van het Informatie Advies Centrum (IAC).

Op dezelfde dag start ook de uitlevering van de videobanden van de getroffen wijk en de Stille Tocht, die in opdracht van de Gemeente Enschede zijn gemaakt. De verspreiding neemt twee tot drie weken in beslag en wordt door de Dienst Complementaire Werkgelegenheid (DCW) verzorgd.

De bewoners van de getroffen wijk hebben in de zomermaanden al de kans gehad om de film te bekijken en vervolgens een kopie te bestellen in de door hun aangegeven taal. Door de grote oplage heeft het monteren en kopiëren veel tijd in beslag genomen. Er zijn ruim 3000 exemplaren besteld.

De banden worden thuis bezorgd op het (tijdelijke) adres.

Het IAC denkt door het uitbrengen van de videos een bijdrage te leveren aan het verwerkingsproces van de ramp.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie