Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dynamische palen Belgradostraat gemeente Gent

Datum nieuwsfeit: 29-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

D y n a m i s c h e p a l e n B e l g r a d o s t r a a t

Gisteren werd meegedeeld dat de dynamische palen in de Belgradostraat op 30 november 2000, 9 uur, opnieuw in werking zouden worden gesteld.

Na een eerste reeks tests en proefritten werd besloten de indienststelling van het systeem nog even uit te stellen. Hieruit bleek immers dat het in eerste instantie vooropgestelde aanleggen van zogenaamde rammelstroken een absolute must is om de veiligheid van de automobilisten te waarborgen. Met deze stroken wordt een bestuurder ruim voor het effectief bereiken van de palensite gewaarschuwd dat hij zn snelheid dient te matigen voor een verderop gelegen hindernis, wat vooral s avonds en s nachts aangewezen is.

Door het feit dat de uit kasseien bestaande onregelmatige bestrating niet toelaat dergelijke stroken aan te leggen, zal eerst nog overgegaan worden tot een egalisering van het wegoppervlak. Dit moet nadien toelaten de rammelstroken aan te leggen.

De timing voor de uitvoering van deze werken wordt na overleg met de uitvoerder, de Technische Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen, meegedeeld.

Informatie

Parkeerbedrijf, Grauwpoort 1, 9000 Gent, tel. (09)224 02 94, fax (09)225 68 65, e-mail (parkeerbedrijf@gent.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie