Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tweede Provinciaal Jongerenparlement Noord-Holland

Datum nieuwsfeit: 29-11-2000
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Dreef 3, Haarlem
Postbus 123
2000 MD Haarlem
Datum27 november 2000Bureau Communicatie
Tel(023) 514 44 52
OnderwerpProvinciaal JongerenparlementFax(023) 514 41 55 (Heden per email verzonden aan lijst 001, 002, 004, 005, 007, 009, 011) Internet
www.noord-holland.nl
Email:
bjz.communicatie@
noord-holland.nl

Voor de tweede keer het Provinciaal Jongerenparlement Op woensdag 29 november 2000 organiseert de provincie Noord-Holland, in samenwerking met de het Instituut voor Publiek en Politiek het Provinciaal Jongerenparlement. Aan dit project zullen 79 leerlingen van MBO-scholen uit de hele provincie Noord-Holland meedoen. De deelnemende scholen komen uit Amsterdam, Haarlem, Santpoort, Beverwijk, Alkmaar en Hoorn. De leerlingen gaan zich een dag lang op het provinciehuis in Haarlem bezig houden met de provinciale politiek. Zij doen dit door concrete plannen te bedenken voor verschillende thema's die betrekking hebben op de beleidsterreinen van de provincie, zoals verkeer en vervoer, cultuur, milieu, zorg en welzijn, economie en ruimtelijke ordening. Voor het uitvoeren van één van deze plannen heeft de provincie een bedrag van 5000,- vrijgemaakt.

Het doel van het Jongerenparlement is jongeren meer te betrekken bij politieke besluitvorming door ze zelf met politiek aan de slag te laten gaan. Tijdens de werkdag op het provinciehuis zullen de leerlingen in kleine werkgroepen (commissies) voorstellen voorbereiden voor een concreet project. Om tot een zo goed mogelijk voorstel te komen zullen zij gesprekken voeren met statenleden, ambtenaren en vertegenwoordigers van verschillende instellingen die te maken hebben met provinciale beleidsterreinen. Deze confrontatie draagt ertoe bij dat de leerlingen hun projectvoorstellen goed kunnen onderbouwen.

Debatteren
's Avonds zullen de leerlingen in een bijzondere commissievergadering gaan debatteren over de besteding van de fl. 5000,-. De bijzondere commissievergadering wordt vanaf 18.45 uur voorgezeten door de Commissaris van de Koningin, de heer prof. dr. J.A. van Kemenade. Het project dat met een meerderheid van stemmen wordt aangenomen zal door de provincie uitgevoerd worden. Een unieke kans dus om als jongere daadwerkelijk invloed uit te oefenen op het beleid van de provincie. De werkdag duurt van 9.30 tot 21.00 uur.

Wat is het IPP?
Het Instituut voor Publiek en Politiek is een landelijke, niet-partijgebonden organisatie die zich ten doel stelt politieke en maatschappelijke participatie te bevorderen. Naast veel andere projecten wordt voor jongeren 'Het Jongerenparlement' georganiseerd.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie