Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 29-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 29-11-2000 Politieberichten van 28/11 (13.00 uur) t/m 29/11 (07.00 uur)

Woudsend: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 08.35 uur vond op de Vosseleane een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. De fietser, een 78-jarige inwoner van Woudsend, reed komende vanaf Wellewei de Vosseleane op en stak vlak voor een personenauto de weg over. De bestuurder van deze personenauto, een 60-jarige inwoner van Heeg kon de fietser niet meer ontwijken. De fietser werd geschept en liep bij deze aanrijding een gebroken been op. De fietser werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Grou: inbraak kinderdagverblijf
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in het kinderdagverblijf aan de Dokter Schoustrastrjitte. Aan de voorzijde van het gebouw werd een raam geforceerd. Uit het dagverblijf werden een computer en een radio weggenomen. Een 24-jarige inwoonster van Grou heeft aangifte gedaan.

Dokkum: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 12.45 vond op de Strobossersteeg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. De bestuurder van de fiets, een 12-jarige jongen uit Damwoude, kwam achter een geparkeerd staande auto vandaan en werd aangereden door een personenauto, die werd bestuurd door een 51-jarige inwoner van Dokkum. De bestuurder van de auto reed stapvoets en kon de plotseling overstekende jongen niet meer ontwijken. De jongen kwam op de motorkap terecht en gleed daarna op de grond, waarbij hij ongelukkig terechtkwam. Bij zijn val brak hij zijn schouder. De jongen werd overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Leeuwarden: inbraak woning
Dinsdag omstreeks 13.10 uur werd er ingebroken in een woning aan de Harlingerstraatweg. Door een getuige werd gezien dat een blanke man de inbraak had gepleegd. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de verdachte, een 37-jarige inwoner van Leeuwarden op het Klein Schavernek worden aangehouden. De verdachte was de woning binnengedrongen door verbreking van een garagedeur. In de woning had hij diverse kasten geopend o.a.een kast waarin drank stond. Bij de verdachte werd een fles drank aangetroffen. Voor zover nu kon worden nagegaan, werd er verder niets weggenomen. Een 67-jarige inwoner van Leeuwarden heeft aangifte gedaan. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Leeuwarden: inbraak auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Noordvlietstraat. Het raam in het rechter achterportier werd ingeslagen. Uit de auto werden een radio/cd-speler en 10 cd`s weggenomen, alsmede een leren jas. De eigenaar, een 37-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Drachten: onder invloed
Dinsdag omstreeks 15.20 uur werd op de Noorderdwarsvaart de bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 50-jarige inwoner van Drachten, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 685 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 8 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens bleek dat auto waarin de man reed niet verzekerd te zijn. Ook hiervoor kreeg hij een bekeuring.

Heerenveen: inbraak horecagelegenheid
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een horecagelegenheid en een discotheek aan de Vleesmarkt. Via het openbreken van de nooduitgang van de discotheek kwam men de zaak binnen en van daaruit kon men ook in de horecagelegenheid komen. De speel- en sigarettenautomaten werden opengebroken. Het geld en de sigaretten (ongeveer f 1300.-) werden weggenomen en uit een kassalade werden nog een paar honderd plastic munten (bestemd voor consumpties) meegenomen. Een 35-jarige inwoner van Heerenveen heeft aangifte gedaan.

Reduzum: aanrijding met drank
Dinsdag omstreeks 16.00 uur vond op de Ayttawei een `kop/staart` aanrijding plaats. De bestuurder, een 55-jarige inwoner van Reduzum, reed met zijn auto tegen een geparkeerd staande auto, eigendom van een 39-jarige inwoonster uit Wijtgaard Het bleek dat de man had gedronken. Aan het bureau blies de man 975 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 12 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Sneek: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 17.15 uur werd bij een groot winkelbedrijf aan de Oosterdijk een winkeldiefstal gepleegd. Een 50-jarige inwoner van Sneek nam een paar remblokjes weg. De remblokjes met een winkelwaarde van f 9,95 werden uit de verpakking gehaald. Toen de man de winkel verliet werd hij aangehouden. Een 44-jarige inwoner van Rijswijk heeft namens het winkelbedrijf aangifte gedaan. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De man kreeg een boete van f 240.- en is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Drachten: overval drogisterij
Dinsdag omstreeks 17.00 uur kwam een blanke man de winkel binnen, die bij de kassa een reep chocolade wilde afrekenen. De man betaalde met een bankbiljet van f 50.- en toen de caissière, een 25-jarige inwoonster van Drachten, wisselgeld wilde teruggeven, zag zij dat de man een groot slagersmes uit zijn binnenzak had gehaald. De verdachte bedreigde de caissière met het mes en wilde geld hebben. De caissière is daarop weggerend. De verdachte heeft daarop een greep in de kassa gedaan en heeft daarop de winkel verlaten. Bij telling bleek dat een paar honderd gulden uit de kassa was weggenomen. Van de verdachte is een vaag signalement bekend: blanke man, lengte ongeveer 1.85 meter, slank postuur, blond sluik onverzorgd haar. De man droeg een mint groen jack. De caissière heeft aangifte gedaan. Een onderzoek in de omgeving had geen resultaat.

Leeuwarden: poging overval
Dinsdag omstreeks 20.35 uur pinde een 21-jarige inwoner van Leeuwarden bij een bank aan de Groningerstraatweg geld. Toen de jongeman klaar was met pinnen, kreeg hij een klap tegen zijn hoofd van een onbekende man. Deze man wilde het zojuiste gepinde geld van de man hebben. De jongeman weerde de overvaller af, die daarop een mes uit zijn jaszak pakte en daarmee dreigde en zei dat hij geld moest hebben. De aangever gaf de overvaller daarop een trap tegen zijn knie, waarop de aangever is weggerend. Van de overvaller is alleen bekend dat het vermoedelijk zou gaan om een donkerkleurige man met een sikje en hij droeg een opvallend gele jas.

Drachten: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 03.20 uur reed een bestuurder van een bromfiets zonder helm over de Noordkade. Passerende agenten gaven deze bestuurder een stopteken, doch dit werd door de man genegeerd. Uiteindelijk bracht de bestuurder zijn bromfiets op de Eikesingel voor de kruising met de Zuiderhogeweg tot stilstand. De man, een 43-jarige inwoner van Drachten, bleek gedronken te hebben. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De verdachte weigerde iedere medewerking. De man kreeg een rijverbod voor 12 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Akkrum: brand woning
Woensdag omstreeks 01.00 uur werd er brand gemeld bij een woning aan het Heechein. De woning stond vol rook. Geen persoonlijke ongelukken. De brandweer had het vuur reeds onder controle. Volgens de brandweer was de brand achter de betimmering ter hoogte van de gevelkachel begonnen. De schade bleef beperkt.

Bureau Voorlichting en PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...