Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Boek: CAO-vernieuwing op ondernemingsniveau

Datum nieuwsfeit: 29-11-2000
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamInnovatie of imitatie? CAO-vernieuwing op ondernemingsniveau Redactie: Marc van der Meer en Evert Smit.

De CAO staat onder druk. Veel CAO's bevatten afspraken over een fundamentele herbezinning op de bestaande verhoudingen. De vernieuwing van de CAO kan niet los worden gezien van de aanpassingen van de interne arbeidsmarkt op ondernemingsniveau. De achterban van zowel management- als werknemerzijde verandert daardoor van samenstelling. Werkgevers, vakbonden en ondernemingsraden moeten op zoek naar nieuwe coalities om het draagvlak voor CAO's te versterken. In 'Innovatie of Imitatie?' worden acht praktijkgevallen van CAO-vernieuwing op ondernemingsniveau gepresenteerd, met bijzondere aandacht voor ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie