Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 29-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 29-11-2000
1ePersberichtwoensdag29november2000

Politieberichten

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Dinsdagmorgen omstreeks 10.45 uur zijn op de Stationsweg twee mannen, 21 en 24 jaar, uit Sittard aangehouden. Even daarvoor hadden zij ingebroken in een geparkeerde auto aan de Dommelstraat. De gewaarschuwde politie trof hen op de Stationsweg aan. Bij de fouillering werd een autoradio met front en autopapieren aangetroffen. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verlichtingscontrole
Dinsdagavond is er op de Boschdijk, Kruisstraat en Veldm. Montgomerylaan een verlichtings-controle gehouden. 68 Weggebruikers kregen een proces-verbaal voor het niet voeren van de juiste verlichting. Een 33- jarige fietser uit Eindhoven, die zonder licht reed, trachtte aan de controle te ontkomen. Een rapporteur kon hem echter vastgrijpen. Tegen de fietser is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Alcoholcontrole
In het kader van de alcoholcampagne 2000 is dinsdagavond op de Veldm. Montgomerylaan en de Boschdijk een controle gehouden. Van de 453 gecontroleerde bestuurders moesten er 101 een blaastest afleggen. Geen van de bestuurders kwam boven het toegestane alcoholpro-millage van 0,15 uit. Tijdens de controle is bij een 43- jarige automobilist uit Eindhoven een busje pepperspray aangetroffen. De pepperspray is inbeslaggenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Tevens zijn 10 bestuurders bekeurd voor: 7x verbod linksaf te slaan; 1x rijden zonder autogordel; 1x bromfietser zonder helm en 1x geen belasting motorvoertuig.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Woensdagmorgen betrapte een getuige op de Herman Heyermanslaan twee hem onbekende mannen aan bij het openbreken van een geparkeerde auto. De gewaarschuwde politie trof een 30- jarige man zonder bekende woonplaats op de Jacques Perkstraat aan. Zijn maat was inmiddels verdwenen. Bij controle bleek de auto te zijn opengebroken. Bij de verdachte is een autoradio met front aangetroffen. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Dinsdagmiddag om 15.30 uur is op de Stationsweg een 38- jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Uit onderzoek is gebleken dat hij verdacht wordt van het mede plegen van diefstal geld uit een portemonnee van een vrouw uit Eindhoven. De Eindhovense was op 19 mei jl. op de hoek Hoogstraat Franz Leharplein als fietser bij een aanrijding ten val gekomen. De 38- jarige man en zijn maat hielpen haar op. Uit haar portemonnee is toen ruim fl. 150,- gestolen. In deze zaak is gisteren in het politiebureau aan de Edisonstraat een 40- jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De 38- jarige man is ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Mishandeling
Dinsdagavond om 18.40 uur is in een woning aan de Vogezen een 21- jarige vrouw uit Helmond aangehouden. Kort daarvoor had zij met twee vrienden in een woning aan de Pastoor van de Venstraat de 57- jarige bewoner mishandeld. Zij was daar naar toegegaan omdat zij die middag door de bewoner was ontslagen. Tijdens de ruzie die ontstond sloeg een van die vrienden de bewoner met een fles op zijn hoofd. Het slachtoffer liep een hoofdwond op en moest voor behandeling daarvan naar het ziekenhuis. De verdachte is ingesloten in het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Someren: Inbraak in winkel
Woensdagmorgen omstreeks 3.00 uur is er ingebroken in een winkel aan de Verdonckstraat. Een ruit is vernield. Uit de winkel zijn sigaretten en shag gestolen.

Mierlo: Inbraak in winkel
Tussen dinsdagavond 21.15 en woensdagmorgen 3.50 uur is er ingebroken in een winkel aan de Dorpsstraat. Toegang tot de winkel is verkregen na forcering van de voordeur. In de winkel is een binnendeur opengebroken. Uit de winkel zijn een geldkistje, met daarin zeshonderd gulden, en sleutels gestolen.

Hapert: Inbraak in woning
Dinsdag tussen 14.30 en 20.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Schouwberg. Aan de achterzijde is een schuifpui opengebroken. Uit de woning zijn pasjes, persoonsbescheiden en geld gestolen.

Luyksgestel: Diefstal auto
Dinsdag tussen 18.00 en 21.30 uur is er vanaf de Zwartebergendreef een zwarte personenauto, Mercedes Benz, 220D, kenteken HL-NR-96, gestolen.

Veldhoven: Diefstal auto
Woensdag tussen 0.50 en 3.45 uur is er vanaf de Run een grijze personenauto, Volkswagen Golf, kenteken NN-09-YY, gestolen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie