Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start bouwactiviteiten AZC Doetinchem

Datum nieuwsfeit: 29-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Doetinchem

Start bouwactiviteiten AZC
Vorige week zijn de bouwactiviteiten in verband met de realisering van het Asielzoekerscentrum (AZC) gestart. Het AZC komt op het voormalige woonwagenterrein aan de Christoffelstraat, ruwweg gelegen tussen de Kruisberseweg, de Klootsemastraat en de grens met de gemeente Zelhem. Inmiddels zijn we bezig met grondwerkzaamheden en wordt er nu een riolering aangelegd. Het verkeer moet rekening houden met uitkomend bouwverkeer vanaf de Kruisbergseweg / Christoffelstraat. De bouwactiviteiten zullen volgens planning duren tot medio juni 2001.

In het AZC komen statuslozen uit allerlei culturen voor een tijdelijk opvang. Een statusloze is iemand die geen verblijfsvergunning heeft en wacht op de beslissing van de beoordelende instantie of hij hier mag blijven. De mensen zullen dus nooit lang in het AZC blijven. Het AZC aan de Christoffelstraat biedt plaats aan ongeveer 400 asielzoekers.

Geschat wordt dat 15 % van de bewoners de leeftijd zullen hebben om de basisschool te bezoeken. Dit komt neer op 60 leerlingen. Om aan die behoefte te voorzien komen er op het AZC-terrein vier noodlokalen en één speellokaal voor de basisschoolleerlingen van het Asielzoekerscentrum. Als alles volgens verwachting verloopt kan medio januari 2001 gestart worden met de bouw van deze voorzieningen.

De planning is dat medio juni 2001 alle bouwactiviteiten gereed zijn en dat in juli de eerste asielzoekers kunnen arriveren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie