Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 29-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van woensdagmiddag
17:21 woensdag 29 november 2000

Dirk Neef 06 - 51 557 950

Verkeerde afslag

PESSE. Er moest woensdagmorgen op de A-28 bij Pesse groot materiaal aan te pas komen om een vrachtauto van de vangrail te takelen. De bestuurder van deze vrachtauto, een 21 jr. man uit Zutphen, reed richting Assen. Onder het rijden nam hij zijn vrachtbrieven even door. Hierdoor lette hij onvoldoende op en kwam via de vluchtstrook met de rechterwielen in de berm. Het lukte hem niet de auto weer op de weg te krijgen en de vangrail was heel dicht bij. Met de rechterwielen reed de vrachtauto vervolgens de vangrail op. De wielen kwamen tussen de beide geleidestangen van de vangrail te zitten en de vrachtauto werd zo via deze vangrail de afrit bij Pesse op geleid. Bovenaan kwam de boel tot stilstand. De auto zat vast en moest van de vangrail worden getakeld. De vangrail was over een afstand van bijna 82 meter vernield. Niemand raakte gewond. Het verkeer over de A-28 ondervond weinig hinder van dit ongeval.


*
Fietsers aangereden

HOOGEVEEN. Op de kruising van de Mr. Cramerweg met de Galileilaan in Hoogeveen botsten woensdagmorgen een auto en een fiets op elkaar. De bestuurster van de auto, een 28 jr. vrouw uit Hoogeveen, reed vanaf de Galileilaan de kruising op en verleende geen voorrang aan de 13 jr. fietster uit Hollandscheveld.. Het meisje werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

EMMEN. Op de Statenweg bij de kruising met de Boerschapslaan in Emmen raakte woensdagmiddag een 63 jr. fietster uit die plaats gewond. Ze stak vanaf het fietspad de rijbaan over. Op dat moment naderde er over de Statenweg een bus, bestuurd door een 33 jr. vrouw uit Erica. De fietster meende dat de bus wilde afslaan en was daarom de rijbaan opgereden. De bus ging echter rechtdoor en een aanrijding volgde. De gewonde vrouw werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


*
Inbraken

EMMEN. In de nacht van dinsdag op woensdag is uit een school aan de Hagedoorn in Emmen een computer gestolen. Men kwam in het schoolgebouw door een ruit te forceren.

ERICA. Bij een inbraak, in de nacht van dinsdag op woensdag, in een café aan de Havenstraat in Erica bestond de buit uit geld. Ook hier drong men naar binnen door een ruit te forceren. Binnen werden gokkasten opengebroken en daaruit verdween ook het geld.


*
Dief aangehouden

MEPPEL. Een 36 jr. man uit Steenrijk belandde woensdagmiddag in de cel van het politiebureau in Meppel. Hij wordt verdacht van diefstal van een portefeuille van een 69 jr. man uit Meppel. Dit vond plaats in het zieknhuis van Meppel. De man zag dat de verdachte bij zijn jas zat die daar in een wachtruimte op een kapstok hing. Toen hij bij zijn jas ging kijken ontdekte hij dat zijn portefeuille met o.a zijn rijbewijs was verdwenen. Hij volgde de verdachte tot buiten het ziekenhuis. Met hulp van een paar bouwvakkers werd de verdachte aangehouden en overgedragen aan de politie. De portefeuille had hij niet meer in zijn bezit. Deze werd teruggevonden in de bosjes waar de man had gestaan.


*
Koffiedief

EMMEN. Personeel van een supermarkt aan de Statenweg in Emmen hield woensdagmorgen een 39 jr. man uit die plaats aan. Deze liep met 12 pakken koffie de winkel uit zonder deze af te rekenen. In plaats van thuis mocht hij nu op het politiebureau een kopje koffie drinken. Daar werd hij verhoord. Zonder koffie maar wel met een dagvaarding die ongetwijfeld meer waard zal blijken te zijn dan de 12 pakken koffie, mocht hij later weer vertrekken.


*
Milieucontroleur mishandeld en bedreigd

EMMEN. De politie hield woensdagmiddag een 62 jr. man uit Emmen aan. Deze had kort daarvoor een milieucontroleur van de gemeente mishandeld, bedreigd en beledigd. De aangehouden man kwam tot zijn daden toen de milieucontroleur hem en proces-verbaal gaf voor het op ongeoorloofde wijze verbranden van hout. De man mocht na het afleggen van een verklaring weer naar huis. Binnenkort moet hij zich voor de rechter verantwoorden voor zijn daden.


*
Brandje

RODEN. De brandweer van Roden bluste woensdagmiddag een brandje in een schuur bij een woning aan de Burgemeester Borgerstraat in Roden. De bewoner was met een gasbrander het dakleer op de schuur aan het repareren. Doordat de slang van de brander los schoot van de fles, begonnen het ontsnappende gas te branden. Ook het dakleer vloog in brand. De bewoner kon nog wel de kraan van de fles dichtdraaien. De brandweer moest er echter aan te pas komen om het brandende dak te blussen. De schade valt mee.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie