Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP wil proef met fietsdiefstalchip

Datum nieuwsfeit: 29-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Socialistische Partij

SP wil proef met fietsdiefstalchip

15-11-2000 Tweede-Kamerlid Harry van Bommel vraagt minister Netelenbos bij de begrotingsbehandeling Verkeer en Waterstaat 15 miljoen beschikbaar te stellen voor een pilotproject met de antidiefstalchip in fietsen. Het project zou in een middelgrote stad, zoals Haarlem, moeten worden uitgevoerd. Fietsdiefstal is volgens Van Bommel een ware plaag voor fietsend Nederland. Voor veel mensen is de diefstalkans de belangrijkste reden om minder vaak de fiets te pakken. Dat moet veranderen.

Volgens Van Bommel biedt de antidiefstalchip nieuwe kansen om de diefstalproblematiek structureel aan te pakken. De pilot moet vooral dienen om ervaring op te doen. Die ervaring moet gebruikt worden bij de landelijke invoering van de chip, die wat Van Bommel betreft zo snel mogelijk moet komen. Van Bommel: 'Landelijke invoering kost 850 miljoen. Als iedere fietser 25 betaalt is de minister voor 425 miljoen klaar. Dat is toch peanuts in vergelijking met de miljarden voor het bereikbaarheidsplan?'
Naast snelle landelijke invoering is het volgens Van Bommel even belangrijk dat de politie het systeem intensief gaat gebruiken voor de opsporing van gestolen fietsen. 'We moeten de markt voor gestolen fietsen voor eens en voor altijd grondig verzieken,' aldus het Kamerlid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie