Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Intensivering bemonstering PepMV voor virusvrije tomaten

Datum nieuwsfeit: 29-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Intensivering bemonstering PepMV

Om tot een nog grotere zekerheid te kunnen komen dat door de Nederlandse groenteplantenkwekers afgeleverde tomatenplanten vrij zijn van het Pepinomozaïekvirus (PepMV) is door de adviescommissie Groenteplanten Naktuinbouw voorgesteld de bemonsteringsfrequentie op aangesloten bedrijven tot eenmaal per twee weken te intensiveren. Het afgelopen seizoen werd bij plantenkwekerijen elke vier weken een bemonstering uitgevoerd. Er werd daarbij geen PepMv is aangetroffen. Om de kans te verkleinen dat partijen afleverbare planten niet in de steekproef bemonstering worden opgenomen, stelde de NVP voor tot een intensivering te komen. De EU-fytorichtlijn schrijft momenteel een visuele inspectie en een vierwekelijkse ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie