Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie voor dienstenstructuur huisartsen Friesland

Datum nieuwsfeit: 29-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Friesland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

Subsidie voor volgende fase dienstenstructuur huisartsen

Gedeputeerde Staten hebben een subsidie van 235.000,- beschikbaar gesteld voor het invoeren van een andere dienstenstructuur voor huisartsen. De bijdrage is aangevraagd door de
Districtshuisartsenvereniging Friesland (DHV)

Achtergrond
Gedeputeerde Staten hebben op 9 mei 2000 voor een haalbaarheidsonderzoek naar het waarnemen van diensten door Friese huisartsen, een bijdrage van 31.000,- beschikbaar gesteld. Bij dit haalbaarheidsonderzoek is gekeken naar de mogelijkheden voor een grootschalige dienstenstructuur voor avond-, nacht- en weekenddiensten. Het onderzoek, uitgevoerd door Bureau Obelon, is inmiddels afgerond.

De nieuwe structuur voor de avond-, nacht- en weekenddiensten van huisartsen gaat uit van centrale huisartsenposten in ziekenhuislocaties in Dokkum, Drachten, Heerenveen, Leeuwarden en Sneek. In 2001 zal er een proef starten met deze posten. Voor het opzetten van de posten, het oplossen van problemen en het bijstellen van de structuur tijdens de proef, de zogeheten implementatiefase, is de bijdrage aangevraagd.

Provinciale bijdrage
De provincie heeft niet direct een taak op het gebied van de huisartsenzorg. Wel zet de provincie zich in voor het creëren van een goede zorginfrastructuur. Huisartsen zijn hierbij een onmisbare schakel.

Daarnaast staat de vestiging van huisartsen op het platteland onder druk: er dreigt landelijk een tekort aan huisartsen en het imago van de plattelandsarts is negatief (solopraktijken, waarbij de huisarts bijna dag en nacht paraat moet staan). Dat de avond-, nacht- en weekenddiensten nu anders georganiseerd zullen worden, kan een huisartsenpraktijk op het platteland weer aantrekkelijker maken.

Nummer: 223
Datum: 28 november 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie