Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Libertel en Tecnocon introduceren voertuig- volgsysteem

Datum nieuwsfeit: 29-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Libertel
Zoek soortgelijke berichten
Libertel

Libertel en Tecnocon introduceren voertuig- volgsysteem

11/29/00Libertel en Tecnocon introduceren voertuig- volgsysteem

Maastricht, 29 november 2000 Tecnocon heeft met Libertel een contract getekend met een initiële opdracht voor 8000 Corporate Data Connect abonnementen. Deze worden ingezet om hun nieuw ontwikkelde voertuig- volgsysteem de Retreever op de markt te brengen. Met de Retreever is men in staat om autodiefstal sneller op te lossen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de combinatie van GPS (Global Positioning System) en GSM. De Retreever zal vanaf begin 2001 beschikbaar zijn voor de zakelijke markt.

Voor de datacommunicatie techniek van de Retreever heeft Tecnocon een overeenkomst gesloten met Ericsson Mobile Communications AB. Libertel is als leverancier geselecteerd voor de benodigde GSM-abonnementen. Daarnaast zal Libertel Business Point zorgdragen voor het inbouwen van de hardware in de auto's. Met de Retreever nemen Libertel en Tecnocon een volgende stap in de toepassingen van datatransmissie via het mobiele telefoonnet.

De door Tecnocon ontwikkelde Retreever is in staat om gestolen autos met een nauwkeurigheid van enkele meters op te sporen in alle landen waar een GSM-netwerk operationeel is. Nadat de Retreever een ongeautoriseerde beweging van het voertuig heeft vastgesteld zal de Retreever onmiddellijk een directe data-verbinding via een modem tot stand brengen met de Tecnocon controlekamer. De controlekamer draagt dan zorg voor de nodige maatregelen. De Retreever kan vanwege de zeer geringe afmetingen in elk voertuig onopgemerkt worden ingebouwd. Ook de door Tecnocon ontwikkelde gecombineerde GSM/GPS-antenne kan op een onzichtbare plaats worden ingebouwd.

De Retreever technologie zal in de nabije toekomst onder andere ook ingezet kunnen worden op het gebied van fleet management voor bedrijfswagenparken en aanverwante diensten zoals kilometer registratie (nieuwe belastingwetgeving).

Libertel N.V.
Libertel N.V. is een van de grootste mobiele telecomaanbieders in Nederland en is voor 70% eigendom van de wereldwijd opererende Vodafone Group Plc. Libertel is sinds 15 juni 1999 genoteerd aan de officiële markt van de Euronext Amsterdam en heeft inmiddels 3 miljoen aansluitingen. Libertel klanten kunnen in 109 landen bellen en gebeld worden.

Tecnocon International B.V.
Tecnocon International B.V. is een onderneming gespecialiseerd in het ontwikkelen, het in de markt zetten, en het verlenen van diensten op het gebied van voertuigvolgsystemen en aanverwante telemetrie toepassingen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie