Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gronduitgifte particulieren Emmen is marktconform

Datum nieuwsfeit: 29-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht: Gronduitgifte particulieren, 29 november 2000

Gronduitgifte particulieren: marktconform

In aansluiting op veranderde regelgeving van het Rijk en de marktontwikkelingen in de woningbouw, heeft de gemeente Emmen een nieuwe verordening voor inschrijving, uitgifte en prijzen van woningbouwgrond opgesteld.

In de verordering wordt de inschrijving voor een kavel alsvolgt vastgelegd. Belangstellenden kunnen zich inschrijven bij het bureau kavelverkoop van de gemeente Emmen voor:

1. een specifieke locatie in een bepaald dorp;
2. een algemene inschrijving voor een bepaald dorp of woonwijk;
3. een kwadrant; 4. de gehele gemeente.

Inschrijfgeld

De kosten voor het inschrijven worden verhoogd en zullen variëren per locatie. Voor locaties 1 en 2 wordt het inschrijfgeld 500,- voor een vrijstaande woning en 250,- voor een half-vrijstaande woning. Voor locatie 3 750,- voor een vrijstaande woning en 375,- voor een halfvrijstaande woning. Locatie 4 kost 1000,- voor een vrijstaande woning en 500,- voor een halfvrijstaande woning. De inschrijving is in principe vijf jaar geldig. Als de gemeente op de locatie geen kavel heeft kunnen leveren, wordt de inschrijving automatisch met 5 jaar verlengd. Als een kavel is gekocht, kan men pas na drie jaar opnieuw inschrijven voor een kavel.

Kosten woningbouwgrond

De gemeente Emmen voert een actieve grondpolitiek. De gemeente verwerft, maakt bouwrijp en geeft zelf de grond uit. De uitgifteprijzen voor deze grond wordt marktconform en kostendekkend vastgesteld. Rekening wordt hierbij gehouden met de marktverhoudingen en diverse factoren zoals de bestemming van de grond, de omgeving en locatie, situatie van de grondmarkt en het niveau van de investeringen. De gemeente zal dus, meer dan voorheen, inspelen op de marktontwikkelingen in het vaststellen van de grondprijs. Dit zal onder meer gebeuren door het jaarlijks vaststellen van een prijzenbrief door het college van burgemeester en wethouders. In deze prijzenbrief wordt de uitgifteprijzen voor vrije sectorkavels in de woningbouw en complexgewijze verkoop vastgelegd. Als gevolg van de marktontwikkelingen mogen de prijzen van de complexgewijze woningbouw maximaal 20% naar boven of beneden worden aangepast.Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2000 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie