Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ruim 4,5 ton voor projecten in wijken Tilburg

Datum nieuwsfeit: 29-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

27-11-2000

Ruim 4,5 ton voor projecten in de wijken

In 1999 is in nauw overleg met de wijkorganisaties een voorstel ontwikkeld voor herverdeling van de budgetten voor het wijk- en buurtwerk. Er is afgesproken dat een deel van het beschikbare budget wordt toegekend aan projecten waarin de ontwikkelingsmogelijkheden van de wijk centraal staan. Inmiddels zijn er vijfentwintig projecten ingediend. Het college van b&w heeft besloten er hiervan achttien te honoreren, voor een totaalbedrag van f 469.240,-.

Het gaat hierbij om projecten in verschillende wijken van onze stad die speciaal gericht zijn op jongeren, ouderen of allochtonen of op het verbeteren van het samenleven in de wijken. De activiteiten worden als belangrijke aanvulling gezien op het reguliere werk van de wijkorganisaties.

Toegekende projecten
De gehonoreerde projecten leveren een bijdrage aan de (MIOP)-doelstellingen van de gemeente. Zo richten de projecten "Goede buren" (Samenlevingsopbouw Groenewoud) "Waarden en normen Gentiaanlaan" (Stichting 3 West) zich op het verbeteren van het samenleven in de wijk. Het project "Marokkaanse meiden onder elkaar" (Stichting Loven Besterd en Stichting Theresia) en de cursus "Familiezorg" (Stichting Goirke Hasselt) zetten in op de allochtone wijkbewoners. Het project "Kunstenaars in de wijk" richt zich op kinderen.

Niet gehonoreerd
Een aantal projectaanvragen is om verschillende redenen afgewezen. Sommige projecten behoren tot de reguliere taak van de wijkorganisaties of zijn nog niet goed uitgewerkt. Andere projecten vallen buiten de kaders van het projectmatig werken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie