Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

MKB Convenant minderheden: meer dan 5000 vacatures vervuld

Datum nieuwsfeit: 29-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persberichten

Nummer: 2000/11
datum: 29 november 2000

MKB Convenant minderheden
meer dan 5000 vacatures vervuld

De uitvoering van het minderhedenconvenant draait op volle toeren. In alle regio's van Arbeidsvoorziening zijn in het kader van het MKB- convenant speciale projectteams aan de slag, die minderheden intensief begeleiden bij het vinden van een baan. Er zijn tot nu toe ruim 13.000 vacatures gemeld. Daarvan zijn er inmiddels 5365 vervuld, waarvan ruim zeventig procent met allochtonen.

Momenteel komen er door de extra inspanningen in het kader van het convenant per week tussen de 400 en 500 allochtonen aan het werk. Daarnaast heeft Arbeidsvoorziening ook onderaannemingscontracten afgesloten met een tiental intermediairs, waaronder met name uitzendorganisaties, tot een totaal aantal van 6500 plaatsingen. In de komende periode zullen de resultaten van deze intermediairs nog een extra impuls geven aan de stijgende lijn die is ingezet. Daarmee komt de doelstelling van het convenant steeds dichterbij, namelijk dat MKB- werkgevers 30.000 vacatures voor etnische minderheden melden en de arbeidsbureaus 20.000 plaatsingen realiseren.

Het convenant is dit voorjaar gesloten door minister Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, minister Van Boxtel voor Grote Steden en Integratiebeleid, MKB-Nederland en brancheclusters en Arbeidsvoorziening. In de startfase is bij het MKB de publiciteitscampagne voor werkgevers opgezet en is in de regio's van Arbeidsvoorziening de projectorganisatie opgebouwd. Het project kon na de noodzakelijke opbouwfase vanaf begin september volop van start.

Voor informatie over het convenant en de resultaten kan een ieder terecht bij de internetsite www.werkzaken.nl.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie