Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Kopstukken over topstukken' Universiteit Leiden

Datum nieuwsfeit: 30-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Leiden

Meer informatie: dienst Interne en Externe Communicatie, tel. 071-5273282

donderdag 30 november 20.00 uur
Kopstukken over topstukken
sprekers Liesbeth Brandt Corstius en Rudy Kousbroek plaats Academiegebouw, Rapenburg 73 te Leiden
Voor deze lustrum-lezingenreeks houden 'kopstukken' uit de Nederlandse samenleving een bespiegeling over een of meer topstukken uit de verschillende Leidse universitaire collecties. De topstukken zijn op de avond van de lezingen te bezichtigen in het Academiegebouw. Vandaag is het woord aan achtereenvolgens Liesbeth Brandt Corstius, kunsthistorica en directeur van het Museum voor Moderne kunst in Arnhem, en Rudy Kousbroek, essayist. Brandt Corstius zal vanuit haar interesse voor 'de vrouw achter de kunstenaar' een keuze maken uit foto's van vrouwelijke fotografen van het Prentenkabinet. Hoogtepunten van vrouwelijke fotografen uit de collectie zijn: de sociaal-bewogen hongerwinterreportages van Emmy Andriesse, de indringende foto's van geestelijk gehandicapten van Marrie Bot en de foto's van Eva Besnyö. Rudy Kousbroek maakt een keuze uit de foto's van voormalig Nederlands-Indië. Kousbroek reflecteert op de foto's vanuit zijn visie op cultuur, rationaliteit en werkelijkheid.
De lezingen kosten f 10,- per avond; leden van de pers kunnen een gratis toegangskaart aanvragen bij dr. B.T. Hogenelst, telefoon 071 527 32 82; e-mail: (BT.Hogenelst@ics.leidenuniv.nl).


(*) Nadere inlichtingen geneeskundige promoties:
Bureau Voorlichting LUMC, tel. 071-5268005


Up

Meer informatie: mw.dr. B.T. Hogenelst (Internationalisering, Communicatie en Studenten)
Tel. 071-5273282 / Email (BT.Hogenelst@ics.leidenuniv.nl) / 16 november 2000, 12:13 uur

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie