Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prijsvergelijk supermarktproducten mogelijk met MacroPolis

Datum nieuwsfeit: 30-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

- PERSBERICHT -

Den Bosch, 30 november 2000

MacroPolis maakt prijsvergelijk van supermarktproducten mogelijk Consument kan prijzen van 16 Nederlandse supermarktketens vergelijken op internet

Consumenten die * voordat zij boodschappen gaan doen * willen weten bij welke supermarkt een bepaald product het goedkoopst is, kunnen dit vanaf vandaag vinden op www.macropolis.nl. Via de 'Prijsvergelijker' op deze site zijn de productprijzen van 16 Nederlandse supermarktketens te raadplegen en te vergelijken. Ook kunnen consumenten hun persoonlijke boodschappenlijstje invoeren en hiervan een prijsoverzicht krijgen. Hierin worden de laagste prijzen per product weergegeven en de supermarkt waar het totale lijstje het voordeligst te verkrijgen is. MacroPolis, dé dienst voor prijs- en kwaliteitsvergelijk, wil met deze service de supermarktprijzen transparant maken voor consumenten.

Via de 'Prijsvergelijker' op www.macropolis.nl kunnen vele supermarktproducten op prijs worden vergeleken, variërend van diepvriesproducten en babyvoeding tot frituurvet en schoonmaakmiddelen. Naast de supermarktprijzen worden op de site de prijzen van vers vlees en de aanbiedingen van Albert Heijn, Edah en Konmar vermeld. Alle prijzen worden wekelijks ge-update, zodat de consument altijd weet bij welke supermarkt het voordeligst inkopen kan worden gedaan.

Meer controle op supermarktuitgaven

*Uit een onderzoek van Foodmagazine blijkt dat slechts een klein percentage van de consumenten op de hoogte is van de prijzen van een artikel. MacroPolis geeft consumenten vanaf nu de mogelijkheid via de Prijsvergelijker meer inzicht te krijgen in de (uiteenlopende) prijzen van supermarktketens. Door de diverse prijzen te vergelijken kan de consument efficiënter boodschappen doen en bovendien meer controle krijgen op zijn uitgaven aan supermarktproducten,* zegt Niek Vrielink, directeur van MacroPolis.
Prijzen vergelijken van 16 supermarktketens
Consumenten kunnen via de 'Prijsvergelijker' op www.macropolis.nl zelf de supermarkten selecteren waarvan zij de prijzen willen zien. In totaal zijn de prijzen van 16 verschillende supermarktketens te raadplegen, te weten Albert Heijn (incl. Albert Heijn thuisservice), Poiesz, Aldi, Groenwoudt, Edah, Dirk van den Broek, Konmar, Super de Boer, Hoogvliet, Nieuwe Weme, A&P, Plusmarkt, Jumbo, Deka Markt, C1000 en Vomar.

Over MacroPolis
MacroPolis maakt deel uit van het Newconomy Netwerk en is Nederlands grootste winkelstad op het Internet. MacroPolis biedt consumenten een compleet palet voor prijs- & kwaliteitsvergelijk (0900-8820, website, e-mail, WAP en SMS) en wil zo bijdragen aan het transparanter maken van de prijzen van producten. MacroPolis heeft een uniek aanbod van meer dan 7.000 webwinkels en 30.000 productlinks. Iedere twee weken ontvangen meer dan 30.000 abonnees de MacroPolis Tipservice per e-mail. Dankzij MacroPolis vinden consumenten gemakkelijk en snel winkels op het Internet. MacroPolis wordt elke dag actueel gehouden door een team van professionele medewerkers en een eigen Internetredactie.

Naast een compleet overzicht van alle betrouwbare aanbieders, biedt MacroPolis ook actueel winkelnieuws, buitenkansjes en dagelijks wisselende tips. Daarnaast kunnen gebruikers door middel van de MacroPolis price alert zich via de SMS berichten service, de site www.macropolis.nl en per e-mail op de hoogte laten houden van de laagste prijs van een geselecteerd product.

De diensten van MacroPolis worden ook aangeboden via de sites van Het Net, Scoot, MSN, Skyradio, Wish, Webstyle en Everyday.com. In recentelijk gepubliceerde onderzoeksresultaten is www.macropolis.nl opgenomen in de top drie van de meest bezochte vergelijkingssites in Nederland.


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie