Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tien jaar Stichting DOS gemeente Doetinchem

Datum nieuwsfeit: 30-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Doetinchem

10 jaar Stichting DOS

Elke maand doet Stichting Doetinchem en OntwikkelinsSamenwerking (DOS) verslag van haar werkzaamheden. Op deze manier proberen we de samenwerking en uitwisseling tussen Doetinchem en partnerstad La Libertad een gezicht te geven. Zowel mensen uit La Libertad als uit Doetinchem zullen aan het woord komen over het leven in La Libertad en de zeer uiteenlopende werkzaamheden van Stichting DOS. Dit keer het tienjarig bestaan van Stichting DOS. Dit was de aanleiding om met vele activiteiten de stedenband eens extra onder de aandacht te brengen.

Tentoonstellingen

Er zijn verschillende tentoonstellingen georganiseerd; in het Stadsmuseum was een tentoonstelling van primitieve Nicaraguaanse schilderkunst te zien, in het stadhuis een fototentoonstelling over La Libertad en in de bibliotheek is er aandacht geweest aan het bibliotheekwezen in Nicargua. Tevens is in hier een thema-avond gehouden over de "zin en onzin van de stedenband".

Nicaraguaanse schilders

Twee schilders uit het kunstcentrum van Nicaragua, Massaya, hebben een prachtige muurschildering gemaakt in basisschool De Haven. Ook hebben zij workshops verzorgd voor leerlingen van middelbare scholen in Doetinchem en voor geïnteresseerden in cultureel centrum de Gruitpoort. Beide schilders zijn naar Doetinchem gekomen via een project dat in samenwerking met de steden Zutphen en Nijmegen is gerealiseerd; twee Gelderse steden die ook een zusterstad hebben in Nicaragua.

Gasten uit La Libertad

Naast de schilders waren er nog zes buitenlandse gasten bij de viering aanwezig.

De burgemeester van La Libertad, Mario Lazo en Gesus Betancourth hebben verschillende instellingen, organisaties en bedrijven bezocht in Doetinchem. De burgemeester was erg onder de indruk van de leerlingen van het St. Ludgercollege, die in de stromende regen een sponsorloop hielden voor de middelbare school in La Libertad. Gesus was erg blij met de nieuwe accordeon die hem geschonken werd door scholengemeenschap t Brewinc in samenwerking met muziekhandel Sileon. Hij heeft de rest van zijn bezoek aan Doetinchem de sterren van de hemel gespeeld, op elk moment dat daar gelegenheid voor was.

Sergio Lazo en Johanna Mena zijn beide verbonden aan het gemeenschapshuis in La Libertad, dat met steun van Stichting DOS is gerealiseerd. Zij konden dankzij de medewerking van Stichting Welzijn Doetinchem bij verschillende buurthuizen hun licht opsteken over hoe het buurthuiswerk in Nederland geregeld is en welke activiteiten voor welke doelgroepen georganiseerd worden.

Gasten uit Pardubice

Uit Pardubice, de Tsjechische partnerstad van Doetinchem, zijn de dames Alena en Eva voor de viering naar Doetinchem gekomen. Alena is werkzaam op het stadhuis van Pardubice en Eva is verbonden aan het jongerencentrum Klubu Hurà Kamrád. Zij waren met name naar Doetinchem gekomen om te spreken over de trilaterale contacten tussen Doetinchem, Pardubice en La Libertad.

Tenslotte waren de contactpersonen van Stichting DOS in La Libertad, Nel Verbree en Joop Hakvoort te gast in Doetinchem. Samen met al onze gasten hebben wij een interessante, motiverende en gezellige week doorgebracht, waarbij de activiteiten op het Simonsplein en het feest in de Gruitpoort op zaterdag 7 oktober het hoogtepunt vormden. In de Gruitpoort werd onder meer een poppenkastvoorstelling gehouden, er waren Nicaraguaanse volksdansen te bewonderen en speelden Hans Keuper en Gesus Betancourth Nederlandse en Nicaraguaanse liederen.

Stichting DOS kijkt terug op een zeer geslaagde jubileumviering en wil iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd, waaronder het NCDO, hartelijk danken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie