Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herbouw schuren zendingshuis Hendrik Kramer in Oegstgeest

Datum nieuwsfeit: 30-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oegstgeest

Herbouw schuren zendingshuis Hendrik Kramer

Binnenkort worden de oude werkschuren bij het zendingshuis gesloopt. Op een later tijdstip worden de schuren herbouwd. Hierbij behouden de schuren hun oorspronkelijke vorm, massa en uiterlijk. Ook wordt bij de herbouw zo veel mogelijk gebruik gemaakt van de oorspronkelijke materialen.

Beschermd dorpsgezicht
Deze authentieke schuren vallen niet onder de werking van de Monumentenwet. Weliswaar liggen zij in een gemeentelijk beschermd dorpsgezicht, maar de beschermende voorschriften treden pas in werking wanneer het gebied door de rijksoverheid als beschermd dorpsgezicht is aangewezen.

Sloopvergunning
Ook is voor het demonteren van de authentieke schuren bij het Zendingshuis geen sloopvergunning nodig, omdat het sloopafval niet meer dan 30m3 bedraagt en omdat er bij het slopen van de schuren geen asbest vrijkomt. Voor het herbouwen van de schuur is wel een bouwvergunning vereist.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie