Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vernieuwde WebWijzer inspiratiebron voor overheid

Datum nieuwsfeit: 30-11-2000
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Vernieuwde WebWijzer inspiratiebron voor elektronische overheid

De WebWijzer, een verzameling van inspirerende voorbeeldsites voor overheden, is vernieuwd. Op de site webwijzer.net zijn voorbeelden te vinden hoe Internet gebruikt kan worden om burgers op eenvoudige en toegankelijke manier van informatie kunnen worden voorzien. Overheidsorganisaties kunnen hier hun voordeel mee doen bij de ontwikkeling van hun eigen website.

De WebWijzer is verdeeld in vier categorieën. Dit zijn 'Content', 'Navigatie', 'Techniek' en 'Award'. De eerste drie vormen de basis van iedere website. In de rubriek 'Content' vindt u voorbeelden van het op een goede manier beschikbaar stellen van informatie. Voorbeelden in de rubriek 'Navigatie' laten u zien hoe u uw informatie op een logische manier kunt aanbieden, zodat gebruikers hun weg binnen uw site weten te vinden. De categorie 'Techniek' geeft voorbeelden van de technische toegankelijkheid van websites.

In de categorie 'Award' zijn de websites opgenomen die de WebWijzer Award gewonnen hebben. Deze prijs is een initiatief van minister Van Boxtel voor Grote Steden- en Integratiebeleid. Een onafhankelijke jury kent maandelijks de WebWijzer Award toe aan een opvallende overheidssite. De WebWijzer Award van de maand oktober is toegekend aan de website van de Gemeente Enschede.

De WebWijzer richt zich met name op overheidsorganisaties. De voorbeelden zijn echter niet uitsluitend afkomstig van overheidsorganisaties. Ook sites van musea, bibliotheken, onderwijsinstellingen, bedrijven en buitenlandse overheden en bedrijven zijn als bron van inspiratie op de WebWijzer opgenomen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie