Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Roermondse overvallers leggen bekentenis af

Datum nieuwsfeit: 30-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Openbaar Ministerie
Zoek soortgelijke berichten
Openbaar Ministerie

Roermond, 30 november 2000

Roermondse overvallers leggen bekentenis af.

Met de aanhouding van drie Roermondenaren in de leeftijd van 21,22 en 24 jaar op 14 november 2000 jl. heeft de politie Roermond /Swalmen 6 overvallen en 4 mishandelingen opgelost. Het drietal pleegde in korte tijd 5 overvallen op fritures en een chinees restaurant in Roermond en Weert en overviel een pizzabezorger in Roermond. De totale buit bedroeg ongeveer Fl. 5300,-. De buit is opgegaan aan eten, drinken en uitgaan.
De 21 en 24 jarige verdachte zijn ook verantwoordelijk voor de mishandeling van een taxichauffeur in Echt op 15 september jl. Omdat men, na bestelling, te lang op de taxi moest wachten besloot men de chauffeur na de rit niet te betalen en te mishandelen. Verder was laatstgenoemd tweetal betrokken bij 3 mishandelingen in de Veldstraat en de Schepen Tylbadestraat te Roermond.
Bij de doorzoeking van hun woning werd kleding aangetroffen. Naar aanleiding van de opgegeven signalementen kon deze aangetroffen kleding in verband worden gebracht als zijnde gedragen door de daders bij de gepleegde overvallen. Verder werden in de woning 2 gasalarmpistolen aangetroffen waarmee de slachtoffers van de overvallen bedreigd en vervolgens gedwongen werden hun geld af te staan. Ook trof men de GSM van de overvallen pizzabezorger aan, alsmede een bestelbriefje met daarop de bestelling voor de pizzeria alsmede het adres waar de pizzabezorger naar toe gelokt werd, alwaar de overval plaats vond.
De Raadkamer van de rechtbank Roermond heeft vorige week donderdag de gevangenhouding voor de duur van 30 dagen voor het drietal bepaald.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie