Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veiligheidsregels in Leeuwarder Voortgezet Onderwijs

Datum nieuwsfeit: 30-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leeuwarden

Er zijn grenzen, punt uit

Op woensdag 22 november onthulde de Burgemeester van Leeuwarden, mevrouw L.B.M. van Maaren-van Balen, in de OSG Piter Jelles de volgende Veiligheidsregels in het Leeuwarder Voortgezet Onderwijs, onder het motto `Er zijn grenzen, punt uit':

Punt 1: Geen pesterijen geen discriminatie Punt 2: Geen ongewenste intimiteiten Punt 3: Geen drugs, geen alcohol
Punt 4: Geen wapens
Punt 5: Geen agressie. Dimmen dus!

De Veiligheidsregels zijn een initiatief van de gemeente Leeuwarden, de politie Friesland en het Leeuwarder voortgezet onderwijs. Ook deze jongeren-actie is een onderdeel van de groot- scheepse aanpak Nee! tegen geweld in Leeuwarden.

Zoals bekend zijn in Leeuwarden in het kader van diverse actiepunten gerealiseerd met betrekking tot de aanpak van geweld op straat en het verhogen van de veiligheid. In aansluiting op deze aanpak heeft een werkgroep, bestaande uit medewerkers van het onderwijs, de gemeente en de school- agenten, een aantal veiligheidsregels voor het Voortgezet Onderwijs opgesteld. Deze regels, die aansluiten bij de aanpak van veiligheid in de Leeuwarder binnenstad, zijn na 22 november aan alle leerlingen in het Leeuwarder voortgezet onderwijs uitgereikt.

Afgebeeld is de folder (flyer) die aan alle leerlingen van het voortgezet onderwijs is uitgedeeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie