Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

B&W Nieuwegein meten mondiale voetafdruk

Datum nieuwsfeit: 30-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

B&W meten hun mondiale voetafdruk
(23 november)

Donderdag 30 november om 20.00 uur vindt in het gemeentehuis van Nieuwegein de aftrap van de campagne ´Mondiale Voetafdruk´ plaats tijdens de vergadering van de commissie Verkeer en Vervoer, Milieu en Cultuur (VMC). Bij deze aftrap worden de Voetafdrukken van de gemeenteraad en de commissie VMC gepresenteerd.

De Voetafdruk is een Canadees model dat in hectares uitdrukt hoeveel ruimte op aarde een persoon, gemeente of land inneemt. De grootte van iemands Voetafdruk is afhankelijk van zijn of haar consumptiepatroon. De gemeenteraadsleden hebben hun consumptiepatroon bestudeerd met behulp van een zogenaamde quick scan, een vragenlijst van twee pagina's waarmee in ongeveer 10 minuten berekend wordt hoe groot de Voetafdruk is.

Voetenbank
Vanaf nu kunnen ook alle bewoners van Nieuwegein hun Voetafdruk berekenen. Dit kan met de quick scan, maar ook via internet met de computer. Op de website www.voetenbank.nl. staat het gratis computerprogramma waarmee de inwoners hun eigen Voetafdruk kunnen uitrekenen. De quick scan kan gratis worden besteld bij de gemeente Nieuwegein, tel. 6071358 of e-mail: (infocentrum@nieuwegein.nl).

Gezamenlijke campagne
Naast de gemeente Nieuwegein doen ook de gemeenten Bergen op Zoom, 's-Hertogenbosch, Leidschendam, Nieuwegein, Pijnacker en Wymbritseradiel mee aan de campagne Mondiale Voetafdruk'. Deze gezamenlijke campagne is ontwikkeld door de Stichting Boog in Den Haag, het Van Hall Instituut in Leeuwarden en De Kleine Aarde in Boxtel. Ze kregen daarbij financiële ondersteuning van het Ministerie van VROM, NCDO Duurzame Wereld, de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland en de betrokken gemeenten. De campagnematerialen, zoals de poster, folder en quick scan zijn verkrijgbaar bij de gemeente.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie