Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overijssel overhandigt f 130.000 aan ziekenhuis Ogre

Datum nieuwsfeit: 30-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Overijssel
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Gedeputeerde Nap overhandigt f 130.000 aan ziekenhuis Ogre

Gedeputeerde Herma Nap-Borger (volksgezondheid, milieu en zorg) overhandigt morgen aan de burgemeester van het Letse stadje Ogre een cheque ter waarde van f 130.000,-. Het geldt wordt gebruikt om een lift en een laparoscoop voor het ziekenhuis in Ogre aan te schaffen.

De provincie Overijssel is begin jaren negentig een
samenwerkingsrelatie met Letland aangegaan. Op verschillende terreinen heeft deze relatie inhoud gekregen. In dat kader is ook contact ontstaan met het regionale ziekenhuis in Ogre, een stadje dat op ongeveer zestig kilometer van de hoofdstad Riga ligt. Het ziekenhuis heeft ongeveer 250 bedden, uiterst bescheiden medische voorzieningen en een zeer gebrekkige technische uitrusting. Medio 1998 gaf het ziekenhuis in Ogre, op verzoek vanuit Zwolle, aan een tweetal projecten hoge prioriteit te geven: · in het hoofdgebouw, bestaande uit 4 verdiepingen, is geen lift aanwezig; dat hield in, dat ook operatiepatiënten via het trappenhuis moesten worden getransporteerd; · op medisch gebied werd van groot belang geacht voor de toekomst te kunnen beschikken over
laparoscopie-apparatuur (dat is apparatuur ten behoeve van kijkoperaties), alsmede uiteraard over de kennis en vaardigheden om daarmee te kunnen omgaan. Met de overhandiging van de cheque kan het ziekenhuis in Ogre deze twee projecten realiseren.

Bron: team Communicatie, Bonnie


© 29-11-2000 Provincie Overijssel

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie