Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herfst 2000 bij zachtste vier in honderd jaar

Datum nieuwsfeit: 30-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuws van het KNMI

De herfst van dit jaar hoort bij de zachtste vier in honderd jaar. De Bilt berekende over de afgelopen maanden september, oktober en november gemiddeld 11,6 graden tegen 10,2 graden als langjarig gemiddelde. Vorig jaar was het najaar ook zo zacht, maar de herfst van 1969 blijft met 11,7 graden de topper. De maand november, die eindigde met temperaturen die in de lente niet zouden misstaan, was de tiende te warme maand van het jaar. Het KNMI noteerde volgens voorlopige cijfers gemiddeld 7,8 graden tegen 5,9 normaal.

Het temperatuurgemiddelde over het jaar komt daardoor rond 10,5 graden te liggen en het jaar 2000 is daarmee verzekerd van een plaats bij de warmste van de laatste honderd jaar. De laatste dertien jaar waren alle jaren, met uitzondering van 1996, warmer en sommige aanzienlijk warmer dan het langjarig gemiddelde. Ook de wereldgemiddelde temperatuur komt weer hoog uit: volgens de voorlopige cijfers van de Climatic Research Unit in Norwich wordt het een van de vijf warmste van de meetreeks.

Op onze internetsite in het nieuws ( www.knmi.nl/voorl) meer over de afgelopen maand, het warme jaar en de stijgende wereldtemperatuur.

Bij overname van informatie bron KNMI vermelden.

Met vriendelijke groet

Harry Geurts en Monique Somers
voorlichting KNMI

Postbus 201
3730 AE De Bilt
telefoon: 030 22 06 317
telefax: 030 221 11 95
mailto:geurts@knmi.nl
www.knmi.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie