Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rapportage gevolgen belastingstelsel naar Tweede Kamer

Datum nieuwsfeit: 30-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vereniging Nederlandse Gemeenten

Persberichten

Vandaag hebben de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de staatssecretaris van Financiën de voortgangsrapportage inzake de gevolgen van het nieuwe belastingstelsel voor de gemeentelijke sociale diensten naar de Tweede Kamer gestuurd. Ook heeft het ministerie van SZW een persbericht uitgegeven.

In dat persbericht wordt melding gemaakt van een tegemoetkoming aan gemeentelijke sociale diensten voor de gevolgen van het nieuwe belastingstelsel.

De geboden compensatie heeft betrekking op de vergoeding van uitkeringslasten voor specifieke gevallen. Zij is geen antwoord op de door de VNG herhaalde malen gestelde vraag gemeenten te compenseren voor de incidentele en structurele kosten die gepaard gaan met de invoering van het nieuwe belastingstelsel. Uit berekeningen van de VNG blijkt dat er 62 miljoen gulden nodig is om de incidentele kosten te betalen. De structurele kosten worden in de loop van 2001 duidelijk, maar bedragen ten minste 24 miljoen gulden.

30 november 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie