Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 30-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van donderdagmiddag
16:50 donderdag 30 november 2000

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Vanaf nu tot maandagmorgen 08.00 uur heeft Bert Peters piket en hij verzorgt tevens de dagelijke persberichten.

Brandmelder

COEVORDEN. De aanwezigheid van een brandmelder heeft woensdagavond zeer waarschijnlijk voorkomen dat er brand uitbrak in een woning aan de Italiestraat in Coevorden. Tegen middernacht hoorden bewoners van die straat het alarm overgaan. Ze ontdekten dat het bij hun buren vandaan kwam. Deze lagen al op bed en werden door de buren gewekt. In de keuken was een pannetje op het vuur blijven staan. De rook zette het alarm in werking.


*
Auto botst op stilstaande aanhanger

HOOGERSMILDE. Donderdagmorgen botste op de Roelfsema Rzn-weg in Hoogersmilde een personenauto op een geparkeerde grote aanhanger. Hierbij werd de auto totaal vernield en raakten de 36 jr. bestuurder en zijn 35 jr. vrouw uit Hoogersmilde gewond. De aanhanger was daar kort daarvoor losgekoppeld van een vrachtauto bestuurd door een 39 jr. man uit Spanbroek. De aanhanger stond onder een goed werkende lichtmast. De automobilist heeft de aanhanger helemaal niet zien staan en botste er frontaal op. De verwondingen vielen mee.


*
Bromfiets botst op kerende auto

ASSEN. Op de Weiersstraat in Assen raakte donderdagmorgen een 16 jr. bromfietser uit die plaats lichtgewond bij een botsing met een auto. De bestuurder van deze auto, een 73 jr. man uit Vries, reed vanaf een parkeerplaats de rijbaan op en wilde keren. Hij had de bromfiets niet zien naderen. Deze reed vol in de flank van de auto.


*
Gestolen auto teruggevonden

ZEEGSE/GRONINGEN. Een op 21 november in Zeegse gestolen personenauto is woensdag teruggevonden in Groningen. De auto stond geparkeerd langs de weg.


*
Bromscooter gestolen

COEVORDEN. Donderdagmorgen werd uit een schuur achter een woning aan de Irisstraat in Coevorden een één maand oude bromscooter gestolen. De eigenaar had tegen 05.30 uur de schuur van slot gedaan om er wat spullen uit te halen. Toen hij tegen 06.45 uur terugkwam was de scooter verdwenen.


*
Banden lek gestoken

ASSEN. In de nacht van woensdag op donderdag zijn van een aan de Roegoorn in Assen geparkeerde auto twee banden lek gestoken. De eigenaresse ontdekte vanmorgen de vernieling.


*
Schennispleger

EMMEN. Nadat er afgelopen dinsdag ook al twee meldingen over een schennispleger in dezelfde omgeving in Emmen binnenkwamen bij de politie, was het donderdagmorgen weer raak. Op weg naar school werden twee meisjes afzonderlijk van elkaar in de omgeving van de Kerspellaan en de Laan van de Eekharst geconfronteerd met een man die zijn broek had laten zakken. I.v.m. deze meldingen houdt de politie in deze buurt extra toezicht.


*
Weidewagens uitgebrand

DROUWEN. Donderdagmorgen brandden in een weiland aan de Kampenesweg in Drouwen twee zogenaamde weidewagens uit. De wagens stonden tegen elkaar aan en werden gebruikt als opslag en als paardenstal. Er waren geen dieren in aanwezig.
De brandweer bluste de brand. De oorzaak en een schade bedrag zijn nog niet bekend.


*
Dieselolie gestolen

SCHOONEBEEK. In de nacht van woensdag op donderdag hebben onbekenden zich toegang verschaft tot een bedrijfsterrein aan de Kanaalweg in Schoonebeek. Er werd o.a. een gat gemaakt in een hekwerk. Dit gat was zo groot dat er een auto door kan. Op het terrein werden een aantal schaftketen opengebroken. Daaruit werden o.a. pakken koffie en flessen koffiemelk gestolen. Ook werden meerdere ruiten vernield en werd er in de keten een grote rotzooi achtergelaten. Uit tanks op het terrein en uit een aantal graafmachines werd een paar duizend liter dieselolie gestolen. De sloten van de tanks werden opengebroken. De totale schade bedraagt mogelijk zon f. 15.000,-.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie