Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA wil infrastructuurgelden voor Utrecht nu veiligstellen

Datum nieuwsfeit: 30-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CDA TWEEDE KAMERFRACTIE

CDA: infrastructuurgelden voor Utrecht nu veiligstellen

Het CDA zal bij het debat over de begroting V&W (heropening) vanavond aandringen op het toekennen van de BOR-gelden aan de provincie Utrecht. Minister Netelenbos wil Utrecht uitsluiten van de gelden voor het Bereikbaarheid Offensief Randstad (BOR) omdat deze regio weigert mee te werken aan het Rekeningrijden. Het CDA wil met een motie veiligstellen dat Utrecht wel recht heeft op het geld voor investeringen in infrastructuur.

Woordvoerder Camiel Eurlings: ' We willen nu eindelijk eens zaken doen met de VVD en RPF. Dat kan ook, want er ligt een motie van ons om Utrecht de gelden toe te kennen. VVD-woordvoerder Hofstra heeft in de Haagsche Courant gezegd dat het voorstel van het CDA steunt maar dat hij de tekst van de motie scherper wil. De minister zou er nog onderuit kunnen, volgens Hofstra. Het CDA daagt Pieter Hofstra uit om nu eindelijk eens boter bij de vis te doen. En geen spelletjes meer te spelen. Dus laten we vanavond deze zaak voor eens en voorgoed regelen. Zonder scheldpartijen of andere afleidingsmanoevres zodat de RPF nu ook meegaat. Inhoudelijk zijn VVD, RPF, SP en CDA het eens. Dan moet er nu toch overeenstemming te bereiken zijn?! We zijn dat als Kamer wel verschuldigd aan de regio Utrecht. Geen mens begrijpt toch meer dat er wel een meerderheid in de Kamer is tegen het uitsluiten van Utrecht van de BOR-gelden, maar dat er altijd argumenten of smoesjes zijn om weer net niet voor een motie te stemmen?! Dat komt de geloofwaardigheid van de politiek niet ten goede. Dus vanavond: nieuwe ronde, nieuwe kansen. '

Woordvoerder: Camiel Eurlings 070-3182551

Voor verdere informatie: Bieke Oskam 070-3182509

30 nov 00 18:34

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie