Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatieavond biologische melkveehouderij in Zuid-Holland

Datum nieuwsfeit: 30-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

20-11-2000

Informatieavond en excursie voor biologische melkveehouderij in de groenblauwe slinger

De provincie Zuid-Holland wil de omschakeling bevorderen naar biologische melkveehouderij uit milieuoverwegingen. Om de agrarische ondernemers kennis te laten maken met de biologische melkveehouderij, wordt er een informatieavond en een excursie georganiseerd. Op de informatieavond krijgen melkveehouders informatie over de kansen van biologische melkveehouderij. De informatieavond wordt op donderdagavond 30 november om 20.00 uur in t Trefpunt, Kerkplein 11 in Maasland gehouden. Aansluitend wordt op 28 december om 11.00 uur bij het bedrijf van Arie van den Berg in Delft, een excursie georganiseerd om de melkveehouders te laten zien hoe de biologische melkveehouderij in de praktijk werkt. Geïnteresseerden voor de excursie, kunnen zich opgeven bij Maria van Boxtel van Nieuwland Advies, telefoon 0317- 467246.

Informatieavond
Sprekers op de informatieavond zijn Jan Duyndam, Peter de Ruiter en Maria van Boxtel. Jan Duyndam is drie jaar geleden omgeschakeld naar een biologische bedrijfsvoering. Hij heeft een bedrijf van ongeveer 90 hectare met zon 125 stuks melkvee en 90 stuks jongvee aan de rand van het Bieslandse Bos. Dankzij biologische melkveehouderij en agrarisch natuurbeheer zet hij beperkingen om in kansen. Jan Duyndam zal speciale aandacht besteden aan agrarisch beheer van het landschap. Door zijn betrokkenheid bij onderhandelingen over biologische zuivelproducten met Campina Melkunie, kan hij de bezoekers van de informatieavond inlichten over de afzetmogelijkheden van biologische zuivelproducten. Peter de Ruiter is directielid van De Groene Weg slagerijgroep, de grootste verwerker en verkoper van biologisch vlees in Nederland. Hij kan de bezoekers vertellen over de afzetmogelijkheden van biologische producten. Maria van Boxtel van Nieuwland Advies licht tijdens de informatieavond de voorwaarden voor biologische melkveehouderij toe.

Excursie
Tijdens de excursie kunnen bezoekers zich oriënteren op de biologische melkveehouderij. Zij kunnen de verschillende gras-klaver percelen bekijken: oudere gras-klaverweide, doorgezaaide weide en pas ingezaaid gras-klaverland. Maria van Boxtel van Nieuwland Advies geeft hierbij de bezoekers achtergrondinformatie over gras-klaver beheer. Op het bedrijf combineert Arie van den Berg biologische melkveehouderij met agrarisch natuurbeheer. De afzet van de melk is na omschakeling nauwelijks veranderd: Arie van den Berg levert nog steeds aan Campina Melkunie. Sinds de omschakeling is de productie gedaald en heeft hij moeite voldoende voer voor het vee van zijn veengrond te halen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie