Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kinderen Zoetermeer planten 299 lindebomen

Datum nieuwsfeit: 30-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Kinderen planten 299 bomen in balijbos (30 november)

Donderdag 30 november is er een extra Boomfeestdag. Een feestelijke maar ook actieve dag voor ongeveer 150 leerlingen van groep 5 en 6 van de Zoetermeerse Basisscholen De Floriant, 't Schrijverke en de Regenboog. Zij planten maar liefst 299 lindebomen. De schoolkinderen starten 's ochtends om 10.15 uur met het planten onder het toeziend oog van de boswachter. Bart Bosch, bekend van School-TV, verzorgt een educatief programma.
Aan het eind van de ochtend gaan de kinderen naar Siemens Zoetermeer voor het planten van de 300ste boom. Minister Pronk en Sinterklaas planten een lindeboom bij de windturbine bij Siemens. Dat gebeurt in het kader van de officiële in gebruik name van de grote windturbine op het terrein van Siemens Zoetermeer. De kinderen planten hun zelf gemaakte windmolentjes rondom de grote windmolen. Initiatiefnemer voor deze extra boomplantdag is het bedrijf Siemens in Zoetermeer. In samenwerking met de gemeente Zoetermeer, Dienst Landelijk Gebied, Staatsbosbeheer en Stichting Nationale Boomfeestdag organiseren zij deze dag.Gemeente Zoetermeer © November 2000

Last update: 24 November 2000 (17:20)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie