Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herinnering gezondheidsmaatregelen reizigers naar Gambia

Datum nieuwsfeit: 30-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Landelijk Coördinatiecentrum ReizigersadviseringMalaria in Gambia 30-11-2000


Herinnering gezondheidsmaatregelen reizigers naar Gambia 30 november 2000

Aan de reizigers die naar Gambia reizen.

In de afgelopen weken werd bij een groot aantal Nederlandse reizigers naar Gambia in malaria geconstateerd. Daarom willen wij u aan het volgende herinneren. Voor alle rei-zigers naar Gambia is het belangrijk om pillen te slikken om malaria te voorkomen. De vorm van malaria die in Gambia voorkomt verloopt meestal ernstig en kan onbehan-deld in korte tijd tot de dood leiden. Malaria komt altijd in alle delen van Gambia voor maar door het regenseizoen is er nu een aanmerkelijk hoger risico dan normaal.

Ook voor reizigers die uitsluitend naar het strand gaan en reizigers die last minute ver-trekken is het op dit moment extra belangrijk om anti-malariamiddelen te slikken en dit trouw te doen voor, tijdens en na het verblijf. Van vrijwel alle recente gevallen van mala-ria is bekend dat het reizigers betreft die geen of niet de juiste pillen geslikt hebben of de pillen niet op de juiste wijze geslikt hebben.

Naast het slikken van anti-malaria pillen is het van belang om goede anti-muggen maat-regelen te nemen. Bij koorts of een grieperig gevoel in Gambia of na terugkomst is het nodig dat de reiziger zich direct laat controleren op malaria.

Voor andere ziektes worden er voor Gambia altijd vaccinaties aanbevolen voor de ge-zondheid van de reiziger zelf. In het geval mensen vanuit Gambia naar een Senegal rei-zen wordt een gele koorts vaccinatie verplicht gesteld door de autoriteiten ter plekke. Het gele koorts vaccinatie bewijs kan gecontroleerd worden.

Reisorganisaties dienen reizigers erop te wijzen dat er gezondheidsmaatregelen nodig zijn voor een reis naar Gambia. Zij moeten mensen naar een reizigersadvies- en vaccinatiebureau of huisarts verwijzen.Voor informatie over de epidemie
zie outbreak pagina van de WHO Voor informatie over Ebola en maatregelen die genomen moeten worden bij verdenking op Ebola zie de website van het LCI.


Meer informatie is te vinden op de website van de department of Public Health in New York.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie