Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie over transportprocessen biologische membranen

Datum nieuwsfeit: 01-12-2000
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Membraaneiwitten transporteren citroenzuur en appelzuur met behulp van argininegroep

Binnen de vakgroep Moleculaire biologie van de RUG ligt het zwaartepunt op het bestuderen van transportprocessen over biologische membranen. Michael Bandell boog zich over de membraaneiwitten die citroenzuur en appelzuur de bacterie binnenhalen bij de soorten Leuconostoc mesenteroides en Lactococcus lactis. Deze bacteriën spelen een belangrijke rol in de productie van respectievelijk wijn en yoghurt. Voor beide bacteriën is citroenzuur (citraat) en appelzuur (malaat) een voedingsstof die de ééncelligen naar binnen transporteren met een citraat-transporteiwit (CitP) of een malaat-transporteiwit (MleP). Tegelijk met de opname van deze stoffen werken ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie