Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wereld Aids Dag

Datum nieuwsfeit: 01-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Wereld Aids Dag

Elk jaar is het op 1 december Wereld Aids Dag. Deze dag, waarop wereldwijd de aids-problematiek nog eens in de schijnwerpers wordt geplaatst, wordt dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd. UNAIDS, het aids-bureau van de Verenigde Naties, brengt rond die datum de meest recente cijfers over hiv en aids uit. Afgelopen jaar bleek er opnieuw een toename te zijn van het aantal hiv-infecties, met ongeveer 10%. De helft van deze nieuwe infecties betrof jongeren in de leeftijd van 15 tot 24 jaar.

Thema

In 1999 waren kinderen en jongeren met hiv en aids het centrale thema van Wereld Aids Dag. In Nederland was dat Werken aan een wereld zonder aids, waarbij de problematiek van deze groepen ook aan de orde kwam. Thema's van de afgelopen jaren:
2000 Men make a difference (niet in Nederland) 1999 Listen, learn, live, Jongeren en kinderen (In Nederland Werken aan een wereld zonder aids) 1998 Force for Change: Jongeren en aids
1997 Een toekomst zonder aids, kinderen tekenen ervoor 1996 One world, one hope
1995 Shared rights, shared responsabilities
1994 Aids and the family
1993 Time to act (Nederland: Aids in de werkomgeving) 1992 Aids, a community commitment (samen stoppen we aids) 1991 Aids, sharing the challenge
1990 Vrouwen en aids
1989 De hiv-test

Op 1 december 2000 wordt een congres en nog vele andere activiteiten gehouden

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie