Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie analyse van zoektocht naar Messiaanse verhalen

Datum nieuwsfeit: 01-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Die Re-Vision der Christologie aus der Sicht von Frauen in unterschiedlichen Kulturen

Datum vrijdag 01-12-2000
Tijd 10:00 uur

Promovendus mw. M. Kalsky

Promotor prof. dr. J.Th. Witvliet

Over de hele wereld zijn christelijke theologes begonnen de heilsbetekenis van Jezus Christus vanuit hun eigen perspectief te benoemen. Klasky beschrijft en analyseert deze ontwikkeling en de zoektocht naar messiaanse verhalen en voorstellingen van vrouwen hierbij. Zij toont aan dat, ondanks hun kritische benadering van de traditionele christologie, feministische theologes toch hun christelijke identiteit in de figuur Jezus Christus proberen te legitimeren in navolging van de theologische 'vaderen'. Deze vorm van reïnterpretatie heeft vaak de uitsluiting van 'de anderen' tot gevolg. Volgens Kalsky kan dit leiden tot latent anti-judaïsme. Zij pleit daarom voor een herziening van de christologie die de contextuele verscheidenheid niet als bedreigend, maar als een verrijking van de eigen christelijke identiteit beschouwt.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie