Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hooverphonic Wealthy Beggar & Tom Helsen in De Effenaar

Datum nieuwsfeit: 01-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
De Effenaar Eindhoven

vrijdag 1: 20.30: f 17,50
Hooverphonic,
Wealthy Beggar & Tom Helsen
voorverkoop reeds gestart
Hooverphonic beweegt zich in hetzelfde straatje als Portishead en Massive Attack. Filmische trip-hop met buitengewone vrouwelijke vocalen. Invloeden van Braziliaanse Bossa Nova en Serge Gainsbourg tot The Smiths, New Order, Cocteau Twins en David Sylvian zijn te horen. Moody instrumentatie, surf-gitaartjes, surrealistische lyrics en dan... die fantastische stem. In 1997 had Hooverphonic een radiohitje met `2Wicky' van hun debuut `A New Stereophonic Sound Spectacular'. Een nummer dat ook in de film `Stealing Beauty' (met Liv Tyler in de hoofdrol) werd gebruikt. Tegenwoordig worden de singles `Mad About You' en `Every Time We Live Together We Die a Bit More' grijs gedraaid op Kink FM en Studio Brussel. Deze nummers zijn ook te vinden op Hooverphonic's nieuwe CD `The Magnificent Tree', die bij onze zuiderburen vele malen goud kreeg.
Wealthy Beggar is een fraaie combinatie van stevige rock en melodieuze popmuziek; hun opvallende sound is even origineel als toegankelijk. De band staat aan de vooravond van haar doorbraak, heeft inmiddels twee CD's in eigen beheer opgenomen en een spetterend optreden verzorgd in Leidse Kade Live.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie