Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Millenniumprijs voor ligfiets voor dwarslaesiepatienten

Datum nieuwsfeit: 01-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten
Katholieke Universiteit Nijmegen


Bron: Afdeling Communicatie, tel. (024) 361 22 30 Aanmaakdatum: 29 november 2000


RIK BERKELMANS WINT MILLENNIUMPRIJS MET LIGFIETS VOOR DWARSLAESIEPATIËNTEN

Met zijn ontwerp voor een fiets voor dwarslaesiepatiënten heeft de Nijmeegse onderzoeker Rik Berkelmans een van de winnaars geworden van de Nationale Millennium Prijsvraag. Berkelmans krijgt f 100.000,-- voor de uitvoering van zijn idee.

De Quad Trike is een privé-idee van Berkelmans, die als onderzoeker is verbonden aan de onderzoeksgroep molecuul- en laserfysica. Behalve scheikundige is hij ook bewegingswetenschapper. En als bewegingswetenschapper kwam hij in aanraking met dwarsleasiepatiënten. Hoewel ze niet kunnen lopen, is het toch belangrijk om hun benen te blijven gebruiken: blijven bewegen is de oplossing. Voor het ontwerp van zijn dwarsleasiefiets maakte Berkelmans gebruik van verschillende bestaande ideeën. Met hulp van collegawetenschappers binnen de universiteit werkt hij die verder uit tot een prototype. Patiënten van het Nijmeegs revalidatiecentrum St. Maartenskliniek zullen de fiets t.z.t. gaan uittesten.

Meer informatie over de prijswinnaars van de Nationale Millennium Prijsvraag is te vinden op www.2000-nederland.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie