Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie voor 'GFT-zuiltjes' in Leidse binnenstad

Datum nieuwsfeit: 01-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

'GFT-zuiltjes' stimuleren scheiden afval

MILIEU EN BEHEER - De gemeente krijgt van het Rijk een subsidie van tachtigduizend gulden om zogenaamde 'GFT-zuiltjes' neer te zetten in de binnenstad. Bewoners worden zo gestimuleerd hun Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT) gescheiden in te leveren, hoopt de gemeente.

Op twintig locaties in de binnenstad plaatst de gemeente begin 2001 afsluitbare mini-GFT-zuiltjes, die dagelijks geleegd zullen worden. Alleen inwoners van de Leidse binnenstad die in het bezit zijn van een zogeheten GFT-sleutel kunnen daar gebruik van maken. Dit om te voorkomen dat passanten in het centrum de zuiltjes als prullenbak gebruiken. Ander afval, zoals blikjes en patatbakjes, brengt het composteringsproces in de war.
De gemeente verwacht dat de nabijheid van de GFT-zuiltjes inwoners van de binnenstad extra motiveert om hun afval te scheiden. Het Rijk is enthousiast over het Leidse initiatief. Als de GFT-zuiltjes goed functioneren betekent dat het einde van de momenteel lopende proef met het ondergronds inzamelen van GFT in de binnenstad.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie