Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe algemeen deken Nederlandse Orde van Advocaten

Datum nieuwsfeit: 01-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NEDERLANDSE ORDE VAN ADVOCATEN
www.advocatenorde.nl

Nieuwe algemeen deken

Embargo tot vrijdag 1 december 2000, 16.00 uur

PERSBERICHT Den Haag, 1 december 2000

Nieuwe algemeen deken Nederlandse Orde van Advocaten

Op 1 december treedt mr. M.W. Guensberg aan als nieuwe algemeen deken van de Nederlandse Orde van Advocaten. Guensberg volgt mr. P.J.M. Von Schmidt auf Altenstadt op en wordt daarmee de negentiende algemeen deken sinds de Advocatenwet in 1952 van kracht werd.

Mr. Marek Guensberg (52) maakt sinds 1979 deel uit van de maatschap van het Utrechtse kantoor CMS Derks Star Busmann Hanotiau, waar hij zich toelegt op het ondernemingsrecht. In 1995 werd hij gekozen tot lid van de Algemene Raad van de Nederlandse Orde van Advocaten en vanaf eind 1997 was hij waarnemend deken.

Oud-deken Von Schmidt, die als deken aantrad in maart 1998, werd vandaag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Voorname wapenfeiten uit zijn dekanaat zijn de modernisering van de Advocatenwet (op dit moment nog aanhangig in de Tweede Kamer), de nieuwe Boekhoudverordening (met strakkere regels over het beheer van cliëntgelden), de nieuwe verordening op de Permanente Opleiding en de inwerkingtreding van de Klachten- en Geschillenregeling advocatuur.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het Bureau van de Nederlandse Orde van Advocaten, mw. Freya Jongmans, 070-335 35 52, mw. Els Neuman, tel. 070-335 35 51.


01 dec 00 16:00


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie