Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gehandicaptenzorg krijgt onafhankelijke indicatiestelling

Datum nieuwsfeit: 01-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


Gehandicaptenzorg krijgt onafhankelijke indicatiestelling

De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van staatssecretaris Vliegenthart van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om vanaf 2002 de indicatiestelling in de gehandicaptenzorg uit te laten voeren door regionale onafhankelijke indicatieorganen. In de ouderenzorg is dat al het geval. Via de indicatiestelling wordt bepaald op welke vorm van zorg een cliënt recht heeft. Momenteel gebeurt de indicatiestelling nog grotendeels door de zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg zelf. Hiervoor is een wijziging van het zorgindicatiebesluit AWBZ nodig.

Met de 'indicatiestelling nieuwe stijl' wordt de indicatiestelling in de verschillende sectoren van de gehandicaptenzorg samengevoegd. Het gaat hierbij om zorg voor verstandelijk, lichamelijk en zintuiglijk gehandicapten. Tevens wordt de indicatiestelling gehandicaptenzorg verbreed naar de terreinen wonen en welzijn in het kader van de Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG). De indicatiestelling nieuwe stijl zal objectief, onafhankelijk en integraal zijn. Daarnaast geldt als uitgangspunt dat de behoefte van de cliënt centraal staat. De opgebouwde deskundigheid in de sector op het gebied van indicatiestelling zal behouden blijven via het Landelijk Centrum Indicatiestelling Gehandicaptenzorg (LCIG).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie