Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Klachtencommissies in GGZ moeten onafhankelijk worden

Datum nieuwsfeit: 01-12-2000
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Klachtencommissies in geestelijke gezondheidszorg onafhankelijk

Klachtencommissies in intramurale instellingen voor de geestelijk gezondheidszorg moeten een onafhankelijke voorzitter van buiten de instelling hebben. Dat heeft het kabinet vandaag besloten op voorstel van minister Borst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Klachten van patiënten over hun behandeling in de gezondheidszorg worden in eerste aanleg behandeld door een klachtencommissie. De klachtencommissie moet beschikken over een onafhankelijke voorzitter. Deze eis gold tot nu toe niet voor klachtencommissies die een uitspraak moeten doen over klachten van patiënten die gedwongen opgenomen zijn. Ook deze klachten-commissies zullen voortaan beschikken over een ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie