Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontwerp-besluit luchtkwaliteit naar Tweede Kamer

Datum nieuwsfeit: 01-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Persbericht Ministerraad

1 december 2000
ONTWERP-BESLUIT LUCHTKWALITEIT AAN TWEEDE KAMER AANGEBODEN

De ministerraad heeft ingestemd met de tekst van het ontwerp-Besluit luchtkwaliteit Wet milieubeheer van minister Pronk (VROM). Het besluit regelt de uitvoering van de Europese richtlijn (99/30) waarin normen voor zwaveldioxide, stikstofoxiden, fijnstof en lood in de lucht zijn opgenomen. Het kabinet zal het ontwerp-Besluit aan de Tweede Kamer aanbieden.

Op grond van de richtlijn moet de lucht in Europa uiterlijk in 2010 beduidend schoner zijn. De situatie in Nederland voor zwaveldioxide (SO2) en lood is zodanig dat nu en in de toekomst geen overschrijdingen worden verwacht. Voor stikstofoxiden (NOx) zijn er in Nederland in de toekomst nog een aantal problemen te verwachten. Naar verwachting zullen in het kader van dit Besluit dan ook vooral maatregelen ter bestrijding van de NOx worden geïntroduceerd.

RVD, 01.12.2000
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie