Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voor- en tegenstanders 'Bromfiets op de rijbaan'

Datum nieuwsfeit: 01-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen
Zoek soortgelijke berichten
Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen

6-11-2000 Tegenstanders 'Bromfiets op de rijbaan'
6-11-2000 'Bromfiets op de rijbaan' lijkt succesvol

Tegenstanders 'Bromfiets op de rijbaan'

De bromfietsers die sinds december vorig jaar op de rijbaan rijden, zijn veel Nederlanders een doorn in het oog. Tweederde van de weggebruikers is ontevreden over het nieuwe systeem, 57 procent is zelfs ronduit tegen. Slechts één op de acht vind het een vooruitgang. Dit blijkt uit een steekproef van de ANWB.

Volgens de ANWB zijn veel mensen tegen, omdat ze de situatie te onduidelijk en onoverzichtelijk vinden. Het zou daarom verstandig zijn de voorlichtingscampagne te herhalen en de borden duidelijker te plaatsen.

De voorlichtingscampagne rond 'Bromfiets op de rijbaan' begon een maand vóór de maatregel inging. Het CBR vond dat veel te kort en heeft er bij het ministerie op langere campagnes aangedrongen.

'Bromfiets op de rijbaan' lijkt succesvol

Het aantal bromfietsdoden is in het eerste halfjaar van 2000 met bijna eenderde gedaald vergeleken met deze periode in 1999. Ook het aantal zwaar- en lichtgewonden onder de brom- en snorfietsers liep terug. Deze cijfers van de Adviesdienst Verkeer en Vervoer lijken te wijzen op een succes van de maatregel 'bromfiets op de rijbaan'. Deze maatregel werd half december vorig jaar ingevoerd. Het aantal ongevallen waar bromfietsers bij betrokken zijn moest erdoor afnemen. Voordat er sprake is van een echt succes zal gewacht moeten worden op de cijfers over een langere periode.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie