Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Laatste traject verruiming Prinses Margrietkanaal aanbesteed

Datum nieuwsfeit: 01-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Friesland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

Laatste traject verruiming Prinses Margrietkanaal aanbesteed

Sinds 1 maart 2000 kunnen er door de verruiming, door het Prinses Margrietkanaal
grotere schepen varen. Zowel de breedte als de diepte van het kanaal is zodanig dat het verantwoord is om, weliswaar met ontheffing van Gedeputeerde Staten van Fryslân, schepen tot een lengte van 110 m (was 105 m) en een breedte van 11,50 m (was 11,40 m) toe te laten. De vaargeul door de Groote Brekken en het Koevordermeer was alleen nog niet op diepte.

Dit laatste traject is in december 2000 openbaar aanbesteed.

Het afgelopen jaar heeft de provincie Fryslân te maken gehad met een aantal tegenvallende aanbestedingen. Waarschijnlijke redenen waren de stijgende brandstofprijzen en een overspannen marktsituatie die overigens voor het hele land gold - en de daardoor te geringe concurrentie tussen de verschillende inschrijvers. Dit was een, ook voor overheden, zorgwekkende ontwikkeling.

Nu echter heeft, als gevolg van gezonde concurrentie tussen de marktpartijen, de aanbesteding alleszins redelijke inschrijvingen opgeleverd. Dat betekent dat de provincie de verruiming kan uitvoeren binnen het indertijd vastgestelde budget.

Nummer : 005
Datum : 18 januari 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie